Gudurić: "Opet bih uzeo TAJ šut!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.09.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Vicešampion sveta dočekan u rodnom Priboju.

2023 Starsport.rs ©
2023 Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se iz Manile gde je osvojila srebrnu medalju na Mundobasketu.

U Beogradu je tradicionalno održan doček sportista koji su obradovali naciju, a nekoliko dana kasnije našim košarkašima priređeno je isto i u rodnim gradovima.

Tako je jedan od srebrnih "orlova" Marko Gudruić dočekan u svom Priboju, a bek naše reprezentacije istakao je da još uvek nije svestan uspeha koji je postignut u Manili.

"Prisutne su još uvek emocije jer je sve to sveže, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi, shvatam da smo napravili veliki uspeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali verujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspeh", rekao je košarkaš Fenerbahčea. 

Gudurića mnogi smatraju tragičarem finala, jer je pri vođstvu Nemačke od 78:75 na minut pre kraja meča promašio otvoren šut za tri poena iz ugla. Sjajni košarkaš nema dilemu - ponovo bi šutirao u toj situaciji.

"Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim - opet bih uzeo taj šut", istakao je on.

Nadamo se da će prilike za popravni biti, već u finalu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke