Gurović: ''Partizan je sam kriv, ali Zvezda treba da pomogne!'' I Moka se slaže, ali na svoj način...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.04.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Legendarni košarkaši i veliki zvezdaši izneli svoje procene pred poslednje kolo Evrolige.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Situacija koja se upravo dešava uoči poslednjeg kola Evrolige izazvala je mnogo komentara među navijačima Crvene zvezde i Partizana, jer plasman crno-belih u plej-in zavisi upravo od Zvezde.

U Partizanu se sada nadaju da će Crvena zvezda slaviti protiv Efesa u Istanbulu, kako bi oni dan kasnije u Beogradu protiv Valensije imali sve u svojim rukama i odlučivali o svojoj sudbini.

Svoja razmišljanja na ovu temu su u razgovoru za ''Republiku'' izneli i naši legendarni košarkaši i veike pristalice Crvene zvezde - Milan Gurović i Zoran Moka Slavnić.

''Mislim da je Partizan sam kriv što je sebe doveo u ovu situaciju. Koliko su samo pobeda ispustili ove sezone... Sada moraju da pobede Valensiju i sačekaju ostale rezultate, pre svega, naravno, trijumf Zvezde protiv Efesa. Kada sve sagledaš, sezona jeste bila zanimljiva, turbulenta, ali su crno-beli sami sebe doveli u ovu nezgodnu situaciju'', rekao je Gurović.

Ne slaže se sa komentarima dela navijača Partizana koji bi radije videli novi poraz Zvezde nego plasman svog tima u narednu fazu takmičenja u Evroligi.

''To su klinci, ne razumeju. Verovatno nikada nisu igrali košarku. Pravi igrači uvek idu na pobedu. Kod profesionalaca nema kalkulacija. To je apsurd i glupost da Zvezda neće igrati maksimalno. Naravno crveno-beli treba da pomognu! Inače, večiti rivali zaslužuju da igraju Evroligu jer su pokazali i dokazali da su veliki klubovi s ovih prostora. Arena puna navijača šalje sjajnu sliku u svet. Zvezda i Partizan su brend Srbije i moraju da igraju u eliti'', ističe Gurović.

Slično razmišlja i Moka Slavnić, ali je sve to ''začinio'' i šaljivim komentarima.

''Ja sam za to da Zvezda pobedi u Istanbulu i da narednih 20 godina za..bavamo navijače Partizana. Naravno da crveno-beli treba da pomognu večitom rivalu, ali ću te ispraviti za jednu stvar, Partizan nije srpski klub, već JSD (Jugoslovensko sportsko društvo, prim. aut). A, pošto su JSD, sada je vreme da im pokažemo ko je bolji. 

Da se razumemo, ja sam Jugosloven i dalje i zbog te činjenice oni imaju prođu kod mene. Šalu na stranu, žao mi je što je Zvezda ispala zbog budućnosti plej-ofa, dok se Partizan i dalje drži'', poručio je Slavnić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke