Gurović u Guduriću prepoznao - sebe!

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.12.2015.
21:30
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Marko Gudurić je ove jeseni skrenuo pažnju košarkaške javnosti u Evropi sjajnim igrama u ključnim mečevima koje je Zvezda igrala u borbi za plasman u Top 16.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Čovek preokreta u odlučujućem susretu sa Bajernom, odličan i protiv Himkija, Reala, Marko Gudurić je ove sezone i definitivno pokazao kakav talenat poseduje, ali i veliku hrabrost u situacijama kada se utakmica ''lomi''.

A jedan od onih koji su prvi prepoznali sve ove kvalitete u njemu i koji nisu iznenađeni ovom Gudurićevom evroligaškom ''eksplozijom'' jeste i naš legendarni košarkaš Milan Gurović, koji je proteklih godina kao trener FMP-a pripremao ovog momka iz Priboja za ono što ga je čekalo u Zvezdi.

U izjavi za ''Novosti'', Milan Gurović uverava da će za par godina Gudurić biti najbolji bek u Evropi!

''Ako misli da postane vrhunski igrač, a nalazi se na tom putu, mora da ostane na zemlji sa obe noge, da ne misli da je već zvezda. Za razliku od beogradske dece, grize, ima veliku motivaciju, i ne verujem da će upasti u tu zamku'', ističe Gurović.

On je na zanimljiv način opisao kako je, zapravo prepoznao u Guduriću da će postati vrhunski košarkaš.

''Kao što u autobusu lopov prepozna drugog lopova, odmah sam prepoznao njegov talenat. Gudurić je, pre svega, izvanredan dečko, pošten. Veoma je inteligentan, upija informacije koje dobija od trenera, što je takođe talenat. Video sam u njemu sebe od pre 20 godina'', priznaje Gurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke