Gurović uzvratio nadmenom Durentu: ''Ponoviću ono što je rekao Slobodan Šarenac...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.03.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Naš nekadašnji as zna kako se pobeđuju moćni Amerikanci.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Posle žreba grupa za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu, svi jedva čekamo početak takmičenja, pogotovo jer je naš nacionalni tium svrstan u grupu sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država koja je najavila da u Pariz dolazi u najjačem mogućem sastavu.

Bilo je prethodnih dana i potcenjivačkih izjava od pojedinih američkih NBA asova, poput Kevina Durenta koji očekuje da Amerikanci sve rivale dobijaju sa po 40-50 poena razlike.

Na tu izjavu je u razgovoru za ''Novosti'' reagovao naš nekadašnji reprezentativac Milan Gurović koji je 2002. godine u Indijanapolisu dao veliki doprinos pobedi SR Jugoslavije nad Amerikancima u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

''Super. Treba odmah da skinemo gaće i izgubimo 40 razlike. Naravno, šalim se. U NBA ima deset superstarova, ostali su okej. Ponoviću ono što je rekao Slobodan Šarenac kada smo ih pobedili u Indijanapolisu. 

Ako hoće da nas pobede, moraju da pošalju bolji tim. Kari ima 36. godina, Lebron ove godine puni 40, Durent 36. 

Ne bih da ulazim u taktiku, ali ne snalaze se najbolje na zonu. Utiču i drugačija pravila, koraci po FIBA kriterijumima, ako im ne budu gledali kroz prste. Ko će da čuva Jokića?'', pita se Gurović.

Na konstataciju novinara da bi to mogao da bude Džoel Embid, Gurović je uzvratio:

''A, i on će igrati za Amere. Odlično, da vidimo ko je bolji'', poručio je Gurović.

On veruje da predstojeći susret u grupi sa Amerikancima neće biti i jedini na Olimpijskim igrama u Parizu, već prognozira da će se Srbija i SAD boriti i za olimpijsko zlato u finalu.

''Kari (Pešić) zna šta radi. Mi Srbi smo takvi da pričamo kako je u godinama, da je izlapeo, a onda je super, najbolji. Nama ni Jokić ne valja kad ne dođe, kad je tu je onda je najbolji. Ako budemo zdravi i kompletni, prognoziram finale sa Amerima'', zaključio je Gurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke