Gužva na dnu, ko ispada iz ABA lige?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.04.2021.
20:35
Izvor: Sportske.net

Teško pitanje, iako je ostalo još samo jedno kolo.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Večerašnjom pobedom čačanskog Borca u Splitu, dodatno se zakomplikovala situacija na dnu tabele.

Čak četiri ekipe imaju po osam pobeda na pozicijama od 10. do 13. mesta, a ni Zadar nije potpuno bezbružan, iako ima jednu pobedu više. Podsetimo, trinaesto mesto vodi u doigravanje sa najboljim iz ABA 2 lige, pa ni u tom slučaju neće biti sve izgubljeno za najlošiji tim ABA lige.

Borac i Split od večeras imaju skor 8-17, a Cibona i Krka 8-16, uz po jedan meč manje, dok su Zadrani na 9-16.

Za početak, Krka i Cibona će sutra odigrati svoje zaostale mečeve, Krka će dočekati Zvezdu, Cibona će biti domaćin Cedevita Olimpiji, pa ukoliko favorizovani gosti opravdaju očekivanja, realna je mogućnost da i Cibona i Krka od sutra imaju isti skor kao i Borac i Split, 8-17.

U poslednjem kolu, sastaće se: Borac - Cibona, Partizan - Split, FMP - Krka, Zadar - Crvena zvezda, Cedevita Olimpija - Mega Sokerbet, Igokea - Mornar.

Realno, u najtežoj poziciji je Split, koji ima lošiji skor i od Borca i od Krke, a ukoliko ne naprave iznenađenje protiv Partizana, Splićanima ostaje nada da Borac savlada Cibonu, a Krka slavi u Železniku. U tom slučaju, Cibona i Split bi imali 8-18, ali bi Splićani izborili opstanak jer su oba puta savladali Cibonu. 

Ukoliko bi se u tom krugu našla i Krka, tek tada bi bilo dramatično, jer je Cibona dva puta savladala Krku, Split dva puta savladao Cibonu, a Krka dva puta savladala Split. Onda bi morala da odlučuje koš-razlika iz tih međusobnih mečeva, gde bi Krka imala najnepovoljniji učinak.

Dakle, mnogo je još opcija, ali da sačekamo najpre sutrašnje mečeve, da vidimo hoće li biti nekih iznenađenja.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke