Hanga zna recept za Valensiju:''Kao protiv Partizana''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.01.2024.
21:43
Izvor: Sportske.net

Pobeda nad crno-belima je Zvezdinom timu značajno podigla samopouzdanje.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mađarski košarkaš Adam Hanga ima sve značajniju ulogu u ekipi Crvene zvezde. Ne samo što daje veliki doprinos u odbrani, Hanga se može pohvaliti i odličnim šutem sa distance, a narednu priliku da to potvrdi imaće protiv Valensije, u utorak od 20 časova u Beogradu.

''Još jedna teška utakmica, još jedna teška nedelja, protiv protivnika koji je jako opasan. Upravo su izgubili od Malage, pa očekujemo reakciju sa njihove strane. Veoma su fizički dobar tim, koji igra jako dobru odbranu, veoma težak meč za nas, ali moramo da pobedimo. Naš napad mora da bude strpljiv i pametan. Defanzivno moramo da odigramo kao protiv Partizana, da kontrolišemo ritam igre... To su ključevi sledećeg meča'', izjavio je Hanga na početku razgovora sa novinarima.

Nije moglo bez osvrta na sinoćnji uzbudljivi derbi koji je Zvezda dobila sa 88:86, košem Jaga u posldnjim sekundama.

''Ta utakmica je u prošlosti, nije važno šta se desilo. Imate toliko utakmica u kratkom periodu. Ne možemo da razmišljamo o tome šta se desilo u prošloj, već o sledećoj utakmici. Kao što trener kaže, moramo tretirati svaku sledeću utakmicu kao finale. Borimo se za život u Evroligi da uđemo u plej-in'', objasnio je Hanga.

Prija mu atmosfera u ''Štark areni''.

''Uvek je užitak igrati kod kuće. To je velika prednost, moramo preuzeti inicijativu i sa našim navijačima se boriti do poslednjeg trenutka''.

Utisak je da igra sve bolje, a sinoć je to pogotovo došlo do izražaja u prvom poluvremenu protiv Partizana.

''Da, osećam se mnogo bolje fizički, videli ste na poslednjih nekoliko utakmica, shvatio sam da mogu da prodirem, da mogu da skočim i zakucam. Trebalo je neko vreme, van terena sam bio sedam nedelja, pa je trebalo vremena da se povratim. Sada sam agresivniji i osećam se bolje'', zaključio je Hanga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke