Haos u NBA zbog "najlošijeg suđenja ikada" - Dalas priprema žalbu na pobedu Golden Stejta

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 23.03.2023.
08:21
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta se dešava u najjačoj ligi sveta.

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Košarkaška franšiza Dalas Maveriksa priprema žalbu povodom dešavanja u završnici 3/4 utakmice protiv Golden Stejt Voriorsa.

Oni smatraju da su oštećeni u završnici treće deonice kada je lopta pod košem predata igračima Voriorsa, dok su Maveriksi branili suprotan obruč od onog koji je, prema aribitru, trebalo. 

Kevon Luni je ubacio najlakše poene u karijeri i tako postavio 90:87 u korist svog tima za potpunu konfuziju u dvorani i među Maveriksima.

Ispostavilo se da su ti poeni bili od krucijalnog značaja za pobedu Vorirosa budući da su trijumfovali sa 127:125, pa su iz Dalasa rešili da upute žalbu na suđenje za taj specifični slučaj.

"Za sve one koji se pitaju šta se dogodilo na 1:54 do kraja treće četvrtine. Sudija je pokazao da je lopta za Mavse. Spiker je to objavio. Potom je bio tajm-aut. Tokom tajm-auta sudija je promenio svoju odluku i to nam nije rekao. I kada su videli kako smo postavljeni, oni su samo dali loptu Voriorsima. Ni reč nam nisu rekli. Imali su lake poene. Ludo je što ovo znači u utakmici koja je završena sa dva poena razlike. Najlošije suđenje u istoriji NBA lige. Sve što je trebalo jeste da nam kažu kao što nisu", objasnio je vlasnik Maveriksa Mark Kjuban.

Luka Dončić je u završnici pobesneo gestikulirajući da su arbitri dobili novac pred meč... A, bilo je još katastrofalnih odluka i ne sviranja čistih prekršaja na štetu Voriorsa u konkretnom slučaju.

Možda još nešto što je zanimljivo - Maveriksi su izveli 28 penala na meču, pogodili su 20, dok su Voriorsi imali 10 slobodnih bacanja manje. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke