Hauard može i da se ispromašuje i da opet ima 28 poena- Baskonija u plej-ofu!

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.04.2024.
22:23
Izvor: Sportske.net

Odlična priprema utakmice Duška Ivanovića i prolaz Baskonije.

EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO
EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije poslednji su učesnici plej-ofa Evrolige pošto su u baražu savladali Virtus iz Bolonje u "Fernando Buesa" areni rezultatom 89:77.

Ako mentalno nisu bili spremni za okršaj sa Makabijem u Beogradu pre nekoliko dana, onda je večeras bilo sasvim suprotno za košarkaše Baskonije. 

Marko Belineli je bio maestralan na startu utakmice za Virtus kada je pogodio svih 10 prvih poena za svoju ekipu, ali je i Baskonija bila u dobrom ritmu na otvaranju. "Tukli" su domaći trojke sa svih strana, a kada ih šut tako služi, teško ih je pratiti. Doduše, Virtus je to sjajno radio u prvom poluvremenu, ali onda je u trećem kvartalu došlo do demonstriranja sile.

Čak 31:16 dobili su izabranici Duška Ivanovića tu deonicu, bili sjajni u trčanju, a Markus Hauard je blistao. Igrao je ono njegovo, naravno. Dosta je i promašivao, ali pogađao je u dovoljnoj meri da to opet bude veoma dobra partija.

Jeste Bolonja uspela da suzbije to trčanje Baskonije i energiju koju su imali tokom prethodne četvrtine, ali ne i da uzvrate upotpunosti, pa je slavlje počelo i pre isteka vremena.

Markus Hauard je uputio čak 26 šuteva iz igre (1/7 za dva, 8/19 za tri) i postigao je 28 poena, dok ga je pratio Met Kostelo sa 19. U Virtusu je prednjačio Toko Šengelija sa 16, a Belineli koji je počeo meč sa 10 poena u prvih pet minuta je na toj koti i ostao.

Baskonija će u četvrtfinalu na Real Madrid.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke