Haubica Markus Hauard nema milosti ni protiv Reala - Baskonija preuzela vrh!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.12.2022.
21:09
Izvor: Sportske.net

Fenomenalna utakmica.

Baskonia/Twitter
Baskonia/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije savladali su Real Madrid u "Fernando Buesa areni" sa 92:86 (24:28, 35:15, 14:26, 19:17) u okviru 16. kola Evrolige.

Iako nisu ušli u ovaj susret kao favoriti, znalo se da će Baskonija napraviti ozbiljne probleme Realu i da pred svojim navijačima mogu da ih bace na kolena.

Uprkos nešto boljem početku gostiju koji se oslonio na Valtera Tavareza, Baskonija je šutem za tri poena uspela da drži priključak u prvoj deonici. A potom - rapsodija. Ekipa Đoana Penaroje priredila je potpuni šou svojim navijačima i za samo pet minuta u drugoj deonici postigli su 21 poen, ušli u seriju 19:2 i nokautirali "kralja".


Markus Hauard je bio kao uključen u struju. Asistirao je pogađao i za nešto manje od 12 minuta u prvom poluvremenu imao 21 poen! Šutirao je nestvarnih 5/7 za tri!

Real nije uspevao da pronađe nikakvo rešenje za tešku artiljeriju Baskonije u tim trenucima, ali su pronašli način da odgovore u nastavku. Neke teške poene ubacivali su Gabrijel Dek, Najdžel Vilijams-Gos i Tavarez i tako je razlika od 16 poena istpljena.

Bilo je neizvesno do samog kraja iako je Baskonija imala sve u svojim rukama. Grešili su i jedni i drugi, bilo je tu i nekih spornih sudijskih odluka, ali nakon opšteg krkljanca, Baskonija je došla do druge vezane pobede nad Realom ove sezone.

Hauard je utakmicu završio sa 28 poena, Rokas Giedraitis je ubacio 21, Vanja Marinković je imao tri. Real su predvodili Tavarez i Vilijams-Gos sa po 15.

Ovom pobedom, Baskonija je zasela na čelo tabele Evrolige sa 11 pobeda i pet poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke