Herbert pričao o vinu sa Pešićem, lošem filipinskom pivu i načinu na koji se uspeh desio!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 10.09.2023.
18:23
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva konferencija za medije.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Nemačke Gordon Herbert pričao je na konferenciji za medije o planu koji je ispunjen, a započeo je 2021. godine.

Herbert je bio vidno emotivan nakon osvajanja trofeja svetskog šampiona nakon pobede nad Srbijom, te vrlo raspoložen, očekivano.

"Vratio bih se u 2021. Tada sam dobio posao i prva stvar koja sam uradio jeste da sam upoznato Denisa. Pričali smo tri ili četiri sata i tu je sve počelo. Osetio sam njegovo srce, ljubav prema zemlji, posvećenost. Tu je sve počelo i izgradili smo... Pokupao bih prvo da se zahvalim igračima koji su pomogli da se mi kvalifikujemo ovde. Mnogi se ne sećaju da smo izgubili prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Estonije... Mnogi igrači koji nisu imali ugovore su došli. To je rezultat ovog nerealnog momenta. Neverovatna grupa momaka. Mi smo tim, prvo, pa onda imamo individualni talenat. Brinu jedni i drugima, takmiče se jedni s drugima", kazao je Herbert, dodavši:

"Stvorili smo poverenje između nas. Najveća stvar koju sam uradio jeste što sam učinio Denisa kapitenom. Ponosan je što ima takvu ulogu i mi smo zapisali sve ovo za dve godine. Ovo je prva od našeg trogodišnjeg plana". 

Tu negde su i upali nemački igrači koji su proslavljali sa Šruderom i Herbertom pred medijima, ali su ubrzo rešili da se vrate u svlačionicu.

Emotivna proslava na parketu posle završetka utakmice... Šta ga je udarilo u glavu u tom momentu?

"Volim Filipince, ali mi imamo bolje pivo. Ništa me nije udarilo", kazao je Herbert nasmejavši sve u sali. 

Ujedno, to je i istina koju srpski novinari u Manili mogu da potvrde.

Šta bi rekao o Srbiji i selektoru Pešiću koji je za Nemačku imao mnogo lepih reči.

"Znam Pešića veoma dugo. Smatram ga za prijatelja. Popijemo ponekad dobro crveno vino i gajim veliki respekt prema njegovim momcima".

Generalno, selektor novih svetskih šampiona nije želeo mnogo da priča o Srbiji ni o utakmici koja je iza nas.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke