Heroj Davidovac, Zvezda u finalu i najgora četvrtina Igokee IKAD!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.05.2021.
20:21
Izvor: Sportske.net

Igokea odigrala veoma slabu poslednju deonicu.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde mts je finalista ABA lige za sezonu 2020/21 pošto je savladala Igokeu sa 2:1 u pobedama. Danas u majstorici u hali "Aleksandar Nikolić" ekipa Dejana Radonjića je slavila sa 76:53.

Neizvesno u prvih par minuta, a onda je Zvezda dodala gas nakon poena Jošila. 

Noko je pogodio dva bacanja, potom je i Volden pogodio trojku, Grej na drugoj strani vratio, da bi Noko sa dva realizovana napada doveo Zvezdu do 18:11. Odličan je bio Noko u prvoj deonici, pogodio je i Dobrić trojku i domaćin je imao +12 na kraju prve četvrtine. 

Održavala je Zvezda prednost, stigla čak i do +15 nakon poena Davidovca, a onda je isti igrač pogodio trojku za ogromnih +18 na polovini druge četvrtine. 

Onda je počeo Zvezdin pad, Igokea je igrala fenomenalno i u napadu i u odbrani i očas posla su smanjili rezultat na 40:31. 

Naravno, ponovo je bio tu Davidovac koji je vratio dvocifrenu prednost domaćem timu.

U nastavku odlična rola Jošila, potom je pogađao i Karlmajkl, Igokea je u nekoliko navrata stigla do -4. 

Jako bitna dešavanja na kraju treće deonice, Noko je pokušao zakucavanje preko Pota koji je napravio faul po mišljenju Beloševića, bila je i tehnička greška nakon koje je Zvezda stigla do +6 na ulasku u poslednju deonicu. 

Lojd i Davidovac su početkom poslednje četvrtine držali Zvezdu u igri, a onda je Davidovac pogodio dve trojke, očas posla je bilo 69:53 za ekipu Dejana Radonjića. 

Dejan Davidovac je učestvovao u skoro svakom poenu Zvezde u poslednjoj četvrtini, a kada je Lojd pogodio sa zvukom sirene za 74:53 sve je bilo jasno, tim sa Malog Kalemegdana će u finale ABA lige. 

Igokea je u poslednjoj deonici ubacila samo 2 poena, verovatno najgora četvrtina ikad ovog kluba i to u najbitnijem trenutku. 

Klemons je imao 15 poena, KArlmajkl 12. Kod pobednika 22 poena Dejana Davidovca (4/5 za tri), Lojd je imao 14. 

Crvena zvezda će igrati protiv Budućnosti u finalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke