Hezonja biranim rečima o Partizanu: "Malo sporiji nego prošle godine, želim im da odu što dalje!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 21.03.2024.
23:25
Izvor: Sportske.net

Hrvatski košarkaš oduševljen i atmosferom u Beogradskoj areni.

David Damnjanovic/Starsport.rs ©
David Damnjanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Real Madrida sa 76:88 (13:13, 18:20, 23:33, 22:22), u utakmici 30. kola Evrolige.

Real je do pobede vodio Mario Hezonja sa 25 poena, Gabrijel Dek je postigao 13, dok su Fabijan Kozer i Geršon Jabusele ubacili po deset poena.

Upravo je Hezonja u izjavi za prisutne medije nakon meča istakao iskrenu želju da se Partizan nađe u plejofu Evrolige.

"Igre im idu gore-dole. Nisu isti kao prošle godine. Ne znam kako oni razmišljaju, ali malo su sporiji nego prošle godine. To je svakako zbog stranaca, ali ja se nadam da će biti u plej-ofu. Partizan stalno treba da bude u plejofu, tu nema govora. Želim im svu sreću da idu što dalje", rekao je hrvatski košarkaš.

On se potom osvrnuo i na sjajnu atmosferu u Beogradskoj areni.

"Igramo svuda po svetu, tako da te ekstremne stvari ne bi trebalo da utiču ni na motivaciju, ni na igru. Lepo je što ovako bodre svoju ekipu i mislim da Partizan na njihovim krilima može jako daleko", istakao je Hezonja.

Što se same utakmice tiče, ocenio je da je presudila promena u načinu igre Reala tokom utakmice.

"U trećoj četvrtini smo uspeli da stvorimo veliku razliku. To nam je dosta pomoglo, trebalo je dogurati dotle. Trebalo je da promenimo naš način igre. Mislim da smo odigrali odličnu odbranu u tim momentima i to nam je dalo prednost koju smo čuvali do kraja. U početku sam krenuo loše, promašivao sam lagane šuteve. Kasnije se to vratilo jer sam bio strpljiv. Ekipa me je pronalazila u pravo vreme. Nas petorica koji smo bili na terenu se zaista fantastično poznajemo i sarađujemo. Lagano je igrati sa njima", kazao je Mario Hezonja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke