Hezonja oštro: "Ne mogu sa mnom da igraju menadžerske igre"

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 15.09.2021.
19:25
Izvor: Sportske.net

Hrvat razočaran u PAO.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Poznati hrvatski košarkaš Mario Hezonja napustio je Panatinaikos posle samo pola godine i preselio se u redove UNIKS-a, a sada je prvi put u javnosti progovorio o razlozima napuštanja OAKA arene.

Hezonja je za mnoge iznenađujuće u februaru stigao u Evropu posle višegodišnjeg boravka u NBA ligi, ali je ovog leta doživeo neprijatnost u Atini.

"Dolazak u Atinu bio mi je najbolja životna odluka. Bilo je neverovatno i nezaboravno iskustvo za mene. Ali čudne stvari su se dešavale ovog leta. Želeo sam i rekao sam to finansijskom savetniku, da ostanem u Panatinaikosu. Međutim, sve je nestalo u pregovorima. Ne mogu sa mnom da igraju menadžerske i slične igre. Panatinaikos je, dok sam bio u nacionalnom timu, angažovao novog trenera i igrače. Da li su mene nešto pitali? Jednog od svojih lidera? Mislim da lideri tima treba da se informišu oko ovakvih stvari. Ja shvatam da je ovo grčki tim i da se prioritet daje Grcima. Nikada nisam hteo da idem ispred njih. Čak sam urgirao da ostanu u klubu. Kao i za Kendrika Perija. Nisam želeo da idem iz Panatinaikosa, ali oni su bili u panici celog leta i morao sam da odem", naveo je on.

Uprkos odlasku iz Atine i naredne sezone će igrati elitni rang evropske košarke, ali će život nastaviti u Kazanju gde će braniti boje ruskog UNIKS-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke