Himki ispustio Albu, Armanijev brejk u Kanuasu

Autor: Aleksandar Golubović
petak 05.03.2021.
20:54
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivi mečevi 28. kola.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Košarkaši Albe iz Berlina slavili su na gostovanju Himkiju 100:81 u meču 28. kola koji je obeležio izvanredni košarkaš nemačkog tima Markus Erikson sa impresivnih 36 poena.

Himki je pre tri dana upisao prvu pobedu posle 26 poraza slavivši protiv Real Madrida, a nisu bili daleko da ni večeras stignu do trijumfa.

Nomalni domaćin je imao prednost tokom pola prve, cele druge četvrtine, a u jednom momentu tokom treće deonice ruski tim je stigao do plus 10.

Usledio je postepen pad kako se približavao kraju ovaj deo igre, što je rezultiralo preokretom i vođstvom Albe od plus jedan sa kojom se ušlo u odlučujuću četvrtinu.

Himki je u poslednjoj deonici uspeo samo da dođe do izjednačenja, ali Alba nije dozvolila novo vođstvo rivala i dodala je gas što je rezultiralo sa velikih plus 19 na kraju meča.

Za drugu pobedu Himkija nije bila dovoljna ni izvanredna partija Džordana Mikija sa 29 poena uz devet skokova i jednu asistenciju.

Podršku je imao u Alekseju Švedu, koji je ostvario dabl-dabl učinak od 15 poena i 12 asistencija uz sedam uhvaćenih lopti, ali i MekKolumu koji se zaustavio na tri poena manje.

Na drugoj strani u Albi su osim Erisona još četvorica košarkaša bila dvocifrena (Fontekio i Sikma po 18 i Lamers i Siva sa po 11).

U drugom meču dana košarkaši Armanija upisali su veliku pobedu na gostovanju Žalgirisu u Kaunasu rezultatom 69:64.

Gosti iz Milana su vodili tokom cele prve četvrtine, a prvu osetniju razliku stekli su tokom druge kada su u dva navrata imali plus 10.

Pre poluvreme usledila je velika serija domaćih koji su zahvaljujući izvanrednom Marijus Grigonisu otopili razliku na samo dva poena zaostatka.

U nastavku Armani je vratio opipljuvu prednost, ali je nadu gostima sa tri uzastopna poena dao Lukas Lekavičijus, pa su gosti ušli sa plus pet u odlučujuću deonicu.

Domaći nisu odustajali od namere da preokrenu rezultat unevšio meč u pravu dramu.

Nada je postojala sve dok večeras Ševon Šilds nije bio hladnokrvan sa slobodnih bacanja sa kojih je obezbedio pobedu Armaniju, koji se učvrstio na petom mestu.

Upravo je ovaj košarkaš sa 23 poena bio najbolji pojedinac u redovima "manekena", Kevin Panter je imao 14, dok su po 10 ubacili Datome i Hajns.

U redovima Žalgirisa Grigonis je ubacio 17, dok je Lovernj imao 15.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke