Hitno saopštenje Evrolige zbog dešavanja u Pireju!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.05.2022.
00:17
Izvor: Sportske.net

Koliko će sve ovo koštati grčkog velikana?

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Olimpijakos je večerašnjom pobedom nad Monakom u Pireju kompletirao spisak učesnika fajnal-fora Evrolige koji će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu.

Crveno-beli su peti, odlučujući meč četvrtfinalne serije dobili rezultatom 94:88, ali pre nego što je meč završen, navijači su počeli da ulaze na parket slaveći plasman njihovog tima među četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Palile su se i baklje, nastao je opšti metež, pa se nedugo po završetku meča Evroliga oglasila zvaničnim saopštenjem, oštro osuđujući invaziju navijača na teren, uz kritiku rada bezbednosnih organa u dvorani.

''Košarkaška Evroliga najoštrije osuđuje postupke koji su se desili tokom poslednjih minuta pete utakmice plej-ofa Evrolige između Olimpijakosa i Monaka.

Nedostatak bezbednosti tokom utakmice doveo je do invazije navijača na teren dok je utakmica bila u toku, primoravajući sudijsku trojku da pauzira igru dok se ne uspostave minimalni bezbednosni uslovi. Ostale ozbiljne povrede bezbednosti, uključujući upotrebu raketa, lasera i petardi, takođe je primetila Evroliga. Nadležni organi će pažljivo razmotriti sve dokaze i preduzeti sve odgovarajuće mere.

Evroliga želi da naglasi da gore navedeni incidenti ne predstavljaju vrednosti za koje se ova organizacija zalaže, posebno one uživanja u iskustvu Evrolige u bezbednom i prijateljskom okruženju'', navodi se u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke