Hoće li biti pojačanja u Zvezdi? Radonjić dao odgovor i ocenio pobedu: "Kroz šta smo prošli je teško ponavljati..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 10.12.2021.
00:02
Izvor: Sportske.net

Naravno, bio je zadovoljan izdanjem svog tima.

Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images
Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je zadovoljan učinkom svojih igrača u pobedi nad Olimpijakosom (81:76).

Šampion AdmiralBet ABA lige vezao je drugu pobedu u Evroligi, ovog puta pred svojim navijačima u jednoj rovovoskoj borbi protiv "bratskog kluba".

"Čestitam mojim igračima na pobedi. U isto vreme i na dobro odigranoj utakmici. Bilo je teško svih 40 minuta, energija je bila dobra, poslednjih sedam minuta je defanzivno bilo sa velikim fokusom što je bilo važno protiv ovakvog tima. Bili smo pametni u napadu, napravili smo prednost koja je bila dovoljna za trijumf. Hvala navijačima na podršci, bilo je lepo biti ovde", rekao je Radonjić.

Potom je dublje analizirao protivnika i sam duel.

"Odigrali smo dobar meč protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi, igraju sjajno, došli su posle dve pobede u gostima. Dobili su Armani u Milanu, Uniks u Rusiji, znali smo da moramo da igramo dobro u oba pravca da bi bili konkurentni. Zadržali smo dobar nivo odbrane, s obzirom na njihov napadački potencijal i iskustvo. Bila je jako izazovna utakmica, zahtevala je visok nivo koncentracije, u trenucima kada se lomio rezultat smo doneli dobre odluke na obe strane terena i to nam je donelo pobedu. Veliki trijumf, ali je značajan i način na koji smo igrali".

Iako je u najavi susreta Radonjić rekao da je Holins bolestan i da je neizvestan njegov nastup, Amerikanac je ipak igrao, doduše, svega devet minuta, ali izostanak nije na duže staze, što je važno za njegovu ekipu. S druge strane, Vajta nema ni drugi meč uzastopno i moraće da budu pažljivi sa njim.

"Holins se jutros prvi put pojavio posle Cibone, do samog početka meča nismo znali da li će moći da pomogne. Tražio je da bude uz nas i to nam je značilo. Vajt je van još nekoliko dana, videćemo kada će se vratiti, potrebno je strpljenje. Ne može samo da se pojavi na parketu posle toliko vremena. Sezona je jako duga, ima još mnogo da se igra, važno je da svi daju doprinos. Dobra timska igra i tim je bio ispred svakog pojedinca".

Kadrovski problemi su nešto što karekteriše ovogodišnji roster Crvene zvezde i nikako da budu potpuno kompletni.

"To kroz šta smo mi prošli je teško ponavljati, jer je to nezahvalno. Trudili smo se da kroz to prođemo na najbolji mogući način. Raspored je nekad bio takav da je teško i analizirati. Mi sagledavamo situaciju, imamo 10-11 mečeva u toku mesec dana, idemo na put već u petak, pa opravdavamo ulogu favorita u subotu sa Krkom. Za mene kao trenera je nezahvalno pričati o tome i treba ekipa da bude na zadovoljavajućem nivou. Imali smo neko vreme za trening, danas se to pokazalo kao dobro. Kada se izađe iz nekog takvog rasporeda, nije lako rešiti sve odjednom, treba vremena da se ekipa regeneriše, pa da se sačekaju neki igrači, pa onda ispadne neko novi. Ne bih analizirao to pitanje, mi smo prošle nedelje napravili dva treninga sa nepotpunim timom, neki igrači nisu bili spremni za neke stvari. Jeste bilo dobro, što je možda i za pohvalu za sve nas".

Prvi čovek kluba Nebojša Čović je pre oko mesec dana najavio potencijalna pojačanja u vidu beka-šutera i centra, no do toga još nije došlo. Na direktna pitanja o novim akvicizijama, Radonjić je rekao:

"Niti je pre bilo drugačije, niti se nešto promenilo, razmišljam samo kako da se odmorimo i da napravimo dobar plan za Krku, pa nas čeka dupli evroligaški program. Videćemo dalje kako ćemo da se ponašamo, nema drastičnih promena", zaključio je Radonjić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke