Hoće li Jokić konačno zaigrati za Srbiju? Legendarni košarkaš otkrio nove detalje!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 04.04.2022.
10:58
Izvor: Sportske.net, Kurir

Videćemo uskoro...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Ljubitelji košarke u Srbiji se pitaju da li će i kada Nikola Jokić ponovo obući reprezentativni dres.

Nakon izjave MVP-a NBA lige da u ovom trenutku ne razmišlja o tome, mnogi su se zabrinuli, ali je proslavljeni košarkaški as Željko Rebrača ipak optimista.

U intervjuu za Kurir, Rebrača je otkrio da je razgovarao sa Jokićem i da košarkaš Denvera ima želju da zaigra za Srbiju.

"Samim dolaskom Svetislava Pešića na mesto selektora verujem da će se desiti veliki pomaci. Razgovarali smo nedavno o tome. Treba se fokusirati, prilagoditi novom načinu igre. Pogledajte ove prozore FIBA... Jokić tamo u Americi igra 40 minuta po utakmici. Zbog korone su praktično spojili dve sezone. Sigurno je bio premoren. Treba ga podržati", smatra Rebrača.

"Mi Srbi ne smemo da ga izgubimo. Nema potrebe da ga po medijima toliko kritikuju. Nikola Jokić promoviše Srbiju i srpsku košarku na neverovatan način. Imao je krizni momenat kada nije igrao prošlog leta, ali će za veća takmičenja biti spreman. Kada sam imao priliku da pričam s njim, video sam da ima veliku želju da igra za svoju zemlju. Ne treba da sumnjamo u njegov patriotizam. Ali treba razumeti njegove obaveze koje ima u NBA ligi. Nije čovek mašina", istakao je on.

Osvrnuo se Rebrača i na činjenicu da je i ranije bilo otkazivanja reprezentaciji zbog umora.

"Jeste, u moje vreme smo svi igrali za reprezentaciju. Nije bilo toliko utakmica kao sada. Opet, bilo je momenata i kada se mi nismo pojavljivali. Telo ima potrebu da se obnovi kako bi se produžila karijera. Nikola je mlad momak koji tek treba da da ono najbolje Srbiji", rekao je Rebrača.

U okviru Evrolige, Fenerbahče će dočekati Bajern iz Minhena u meču od ogromnog značaja za obe ekipe. Snage će odmeriti bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević i nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri, a admiralbet.rs ima sjajnu ponudu za vas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke