Hoće li večeras biti odlučeno finale Istoka?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.05.2018.
22:26
Izvor: Sportske.net

Boston vodi sa 2:1, Kavsi su najavili buđenje, mnogo toga zavisi od ishoda večerašnjeg susreta.

EPA-EFE/JOHN CETRINO
EPA-EFE/JOHN CETRINO

Povezane vesti

"Kelti" su u plej-of ušli bez dva velika letošnja pojačanja, Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda.

Potonji je doživeo tešku povredu već u prvoj četvrtini svog debija u zelenom dresu, a bivši pulen Kavalirsa se povredio pred samo doigravanje.

Ipak, Bred Stivens je uspeo da izvuče maksimum iz rostera koji je imao na raspolaganju, pošteno se namučio sa Baksima u prvoj rundi, ali je uspeo da izbori plasman u polufinale konferencije, uprkos tome što su mnogi Milvoki oslovljavali kao favorita.

Bilo je 4:3 za "Kelte", koji su iskoristili prednost domaćeg terena, slavili su u svakom meču pred svojom publikom.

Usledilo je duel sa Siksersima, koji su lako prošli Majami u prvoj rundi u pet utakmica, ponovo su Seltiksi dobili ulogu autsajdera, ali su još jednom prijatno iznenadili.

Razgoropadio se Teri Rozir, nastavili su da blistaju Tejtum i Horford, Filadelfija je arhivirana u pet utakmica.

Cavaliers Celtics Basketball

Usledilo je veliko finale sa Klivlendom, koji je nakon mučenja u prvoj rundi sa Indijanom (4:3), počistio Toronto, pa je opet "Keltima" dodeljena uloga blagog autsajdera.

Ipak, četa Breda Stivensa je, čini se rutinski, ostvarila dva trijumfa pred svojom publikom, ali je usledio ubedljiv odgovor od Kavalirsa u "Kviken Loans Areni".

"Kralj" i družina su u Ohaju slavili sa 30 poena viška, Lebron je konačno dobio potrebnu podršku od saigrača, pored njega još pet košarkaša Klivlenda je upisalo dvocifren košgeterski učinak, upisali su se svi koji su kročili na parket osim Žižića.

Takva partija je potrebna aktuelnim šampionima Istoka i u četvrtoj utakmici finalne serije, ako je ponove, prebaciće pritisak na Boston, koji će morati da slavi u petom susretu pred svojim navijačima.

Ukoliko ipak Lebron Džejms ostane usamljen u utakmici broj četiri, teško će Kavsi do poravnanja u seriji, a u tom slučaju bi Seltiksi došli do velike prednosti i već u petom meču bi pred svojom publikom mogli da izbore plasman u veliko finale NBA lige.

Činjenica je da nikada u istoriji nisu izgubili seriju kada su vodili sa 2:0, ali "Kralj" je mnogo puta u sudaru sa istorijom izlazio kao pobednik.

Setimo se samo NBA finala iz 2016. godine, kada je Golden Stejt vodio sa 3:1, ali su Kavsi vezali tri pobede, napravili istorijski podvig i osvojili prsten.

Lebron

Istina je da se postava Kavsa mnogo razlikuje u odnosu na tim koji je te godine pokorio najjaču ligu na svetu, ali tu je i dalje najvažniji šraf iz šampionske generacije, LeBron Džejms.

Ipak, protiv dobro organizovane ekipe kakva je Boston "Kralju" će biti neophodna podrška saigrača, a dosta toga znaće se nakon četvrte utakmice, koja u "Kviken Loans Areni" u Ohaju počinje dva sata i 30 minuta posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke