Holins se napadački probudio, ne traži nikakav alibi

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.11.2021.
19:47
Izvor: Sportske.net

Pronašao je svoj ritam.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Ostin Holins ne želi da traži alibi za slabije rezultate u umoru i gustom rasporedu, a govorio je i o sve boljoj sopstvenoj igri u napadu.

Crvena zvezda je juče "razbijena" trojkama od strane Uniksa i sa 20 razlike su poraženi u Beogradu u Evroligi.

"Oba tima su defanzivno bila dobra, mada se ishod najbolje vidi po napadu. Pogodili su neke teške šuteve, preko ruku, čak i kada bismo mi odigrali dobro u odbrani. Takve stvari su im ulile samopouzdanje, što se vidi po šutu. Nismo bili toliko dobri defanzivno, ali moramo da izvučemo pouke",

Od starta sezone, ekipa se suočava sa povredama, a juče ih je zadesila nova - Nikole Kalinića.

"Nije lako odraditi dobar posao kada te opterete povrede. Ipak, sve to je deo našeg sporta. Neki su povređeni, neki su se skoro povredili, ali mi moramo da nastavimo da se borimo i da nađemo način da sve to prevaziđemo i da dobijamo mečeve. Ne možete da kontrolišete ko će da se povredi i na koliko dugo".

Umor je sastavni deo sezone jednog evroligaša, utakmice su česte i to ne iznenađuje Holinsa.

"Umor postoji i to je normalno kada je raspored ovakav, ništa neočekivano. Ima mnogo mečeva i naravno da je umor deo toga. Kada se to dogodi tražiš nove načine da se zagreješ, da podigneš radnu temperaturu i da se pripremiš za naredni meč".

Radio je dobre stvari u odbrani od početka sezone, ali je u napadu bio van očekivanja, što je ispravio u prethodnim mečevima. Dvocifren je na poslednja tri evroligaška duela.

"Tačno je da sam pronašao svoju igru u napadu, ali da bismo pobeđivali moramo svi zajedno da igramo. Lepo je kada si u dobrom ritmu, ali je mnogo važnije da radimo kao tim. Da zajedno prevazilazimo prepreke i da posle poraza ustanemo i budemo još bolji", naveo je Holins.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke