Holins voli Zvezdu i Radonjića, ali žali za jednim

Autor: Filip Rodic
četvrtak 15.02.2024.
21:29
Izvor: Sportske.net

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Novi igrač grčkog AEK-a Ostin Holins snalazi se u velikanu, ruku na srce, koji igra na nižem rangu košarke nego što je navikao. Branio je boje Zenita, Crvene zvezde, Makabija i Žalgirisa u Evroligi, ali brojne povrede i gubitak uloge su ga primorali da krene sa koje letvice niže.

Amerikanac je uprkos kratko periodu u Žalgirisu impresioniran radom i znanjem Andree Trinkijerija.

"Uživao sam igrajući za trenera Trinkijerija. On je jedan od velikih košarkaških umova. Bilo je dobro i uživao sam, iako je to bilo na kratko", kaže Holins za "Basketnjuz".

Isto se može reći i za Holinsov jednogodišnji boravak u Crvenoj zvezdi 2022/22. Crveno-beli nisu ušli u top osam Evrolige, ali su uspeli da osvoje sve domaće trofeje na raspolaganju. Sam taj podatak je označio ishod sezone kao uspešan.

"To je bilo pre nekoliko godina, ali sam voleo da igram za njih. Voleo sam svoje saigrače i svog trenera Dejana Radonjića. Naša sezona u Evroligi nije bila onakva kakva smo mislili da će biti, niti onakva kakvu smo želeli. Imali smo svoje šanse u nastavku, ali osvajanje ABA lige je učinilo da bude zaista dobra", rekao je Holins.

Pošto Holinsov ugovor sa AEK-om ističe na kraju sezone, podrazumeva se da on priželjkuje povratak na mesto gde je bio u protekle četiri sezone.

"Mislim da svi momci koji ne igraju u Evroligi žele da stignu tamo. Ako se desi, desi se. Nastaviću da radim i moj fokus je trenutno da pomognem AEK-u koliko god mogu", zaključio je Holins.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke