Hornetsi se raspucali, nezadrživa Juta, uzbudljivo u Njujorku!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.02.2021.
21:35
Izvor: Sportske.net

''Džezeri'' nastavljaju dominaciju u Zapadnoj konferenciji.

Beta/AP Photo/Jacob Kupferman
Beta/AP Photo/Jacob Kupferman

Povezane vesti

Večerašnji program u NBA ligi počeo je u idealno vreme za ovdašnje ljubitelje košarke, pa su od 19 časova po našem vremenu odigrana čak tri meča.

Najubedljiviji su bili Šarlot Hornetsi, koji su na svom terenu lako izašli na kraj sa Vašington Vizardsima i na kraju slavili rezultatom 119:97.

Hornetsi su šuterski posebno inspirisani bili tokom prvog poluvremena, kada su postigli ukupno 69 poena, uz dvadersetak poena razlike i u nastavku su rutinski priveli posao kraju.

Rozir sa 26 i Hejvord sa 25 poena predvodili su pobedničku ekipu, a Bil sa 31, Lopez sa 14 i Vestbruk sa 21 poena, 11 skokova i devet asistencija bili su bolji od ostalih kod Vizardsa.

Za to vreme, Juta je nastavila seriju pobeda na Zapadu. Četvrtu uzastopnu, a ukupno 19. pobedu u 24 odigrana meča ''Džezeri'' su ostvarili na svom terenu protiv Indijane rezultatom 103:95.

Prvo poluvreme bilo je ravnopravno, delom i treća četvrtina, ali je onda Juta počela da uvećava prednost i na kraju je bez veće neizvesnosti stigla do trijumfa.

Mičel sa 27 poena i 11 asistencija, kao i Bojan Bogdanović sa 18 poena predvodili su Jutu, a kod Pejsersa najefikasniji Sabonis sa 20 i MekDermot sa 18 poena.

Najneizvesnije bilo je u Njujorku, gde je Majami kao gost slavio sa 109:103. U najvećem delu meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, vodila se izjednačena borba, ali Majami je u finišu uspeo da napravi seriju 7:0, povede sa 109:101 posle čega Niksi nisu imali odgovor.

Ovo je bila tek deveta pobeda Majamija ove sezone u 23 odigrana meča, a do nje je ovu ekipu doveo Adebajo sa 24 poena i 11 skokova, dok je kod Niksa najbolji bio Rendl sa 26 poena i 13 skokova.

-


-


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke