Hrabra Zvezda umalo do preokreta!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.02.2021.
22:42
Izvor: Sportske.net

Nažalost, Pangos nije dao...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

U utakmici 25. kola Evrolige, Crvena zvezda je večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' poražena od Zenita sa 76:75, ali crveno-beli zaslužuju sve čestitke za igru u drugom poluvremenu.

Zvezda je i u večerašnji okršaj ušla veoma oslabljena, kao i u nekoliko prethodnih. Trener Radonjić je u sastavu imao samo 11 igrača, od kojih su dvojica juniori, pa je uloga favorita ovoga puta pripala gostima iz Rusije.

Tokom prvog poluvremena Zenit je tu ulogu opravdavao. Uz odličnu igru u odbrani, postepeno je uvećavao svoju prednost, predvođen bivšim Zvezdinim košarkašima, Riversom i Beronom, a crveno-bele je rezultatski u igri držao raspoloženi Džordan Lojd, koji je u prvih 20 minuta bio ubedljivo najefikasniji sa 17 poena.

U drugo poluvreme Zenit je ušao sa dvanaest poena prednosti - 48:36 i retki su bili oni koji su verovali u Zvezdin preokret u nastavku. Ali, Radonjićev tim  se nije predavao i tokom trećeg kvartala je polako topio prednost rivala i prišao na samo pet poena razlike - 61:56.

U sjajnom ritmu Zvezda je ušla i u poslednju četvrtinu, kada je poenima Davidovca uspela da povede sa 62:61.

Tada je već bilo potpuno jasno da se Zvezda vratila u igru i da će utakmica ući u veoma zanimljiv i neizvestan finiš. Pangos je svojim poenima vratio četiri poena razlike Zenitu (66:62), ali uzvraćaju Lojd, Dobrić i Uskoković i Zvezda je izjednačila na 69:69 na ulasku u poslednja tri minuta.

Pangos opet dovodi Zenit u vođstvo, ali uzvraća Davidovac trojkom, da bi potom i Dobrić pogodio van linije 6.75m, za ''plus tri'' u korist crveno-belih - 75:72.

Ali, sledi novi preokret u režiji gostiju, Gudaitis, pa opet Pangos i Zenit je poveo sa 76:75, dvadesetak sekundi pre kraja.

Imala je Zvezda priliku da dođe do pobede u poslednjim sekundama, ali Lojd nije pogodio i bodove ipak, uz dosta muke, odnose košarkaši Zenita.

Pangos je sa 25 poena i sedam asistencija predvodio Zenit, a u Zvezdi Lojd se zaustavio na 21, Dobrić na 13 poena.

Zvezdi je ovo sedamnaesti poraz u Evroligi u 24 odigrana meča ove sezone, a Zenit iz 23 utakmice ima skor 14-9.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke