Hrvate jedna pobeda bacila u ekstazu: "Košarka nam se vraća!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 03.07.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

U stilu Engleza kada je reč o fudbalu.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Hrvatske deklasirala je Sloveniju na startu kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre.

Hrvati su protiv Luke Dončića i drugova slavili sa ubedljivih 108:92 odigravši jednu od svojih najboljih utakmica u proteklim godinama.

Ovaj trijumf oduševio je hrvatsku javnost koja se nada plasmanu na Olimpijske igre, iako je kvalifikacioni turnir u Atini tek počeo, a pred ekipom selektora Josipa Sesara je još mnogo posla.

Ipak, koliki je optimizam posle samo jednog trijumfa obuzeo hrvatsku košarkašku javnost najbolje ilustruje tekst na portalu "Index" u kojem se veliča igra njihovog nacionalnog tima, uz tvrdnju da im se "košarka vraća", te da ovaj tim ima nešto što nisu imali decenijama.

"Ova pobeda svakako je (dosadašnji) vrhunac Sesarove Hrvatske i pokazatelj da nam se košarka nakon godina i godina patnje vraća, ali to je dugačak proces i zato ne trebamo biti razočarani ni ljutiti ako se ipak ne plasiraju na Olimpijske igre. Ali ova ekipa ima zajedništvo kakvo nije imala decenijama, a u kakvo su se kleli rukometaši, vaterpolisti i fudbaleri vraćajući se s medaljama", između ostalog piše u tekst pod nazivom "Hrvatska se vraća jer ima ono što nije imala decenijama".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke