Hrvati o "povratku kralja Žoca"

Autor: Sportske Net
subota 04.09.2021.
12:14
Izvor: Sportske.net

Ogromna stvar.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Povratak Željka Obradovića u Partizan i dalje je vest, nakon više od dva meseca. Hrvatski portal "Telesport" tako je i počeo svoju kolumnu posvećenu najtrofejnijem evropskom košarkaškom treneru: "Vratio se. Stvarno se vratio".

Hrvati dolazak Obradovića vide kao veliku stvar kako za Partizan, sprsku košarku, tako i za košarku u celoj regiji. 

Pitanje svih pitanja, zbog čega Partizan? Nalazeći svako svoj odgovor na ovo pitanje, neko romantičan, neko logičan, hrvatski novinar vidi to kao promenu, koja je stručnjaku bila neophodna.

"U ovoj fazi karijere Žocu je trebao nešto drugačiji izazov, stoga je odbio sve evroligaške ponude i prihvatio Partizanovu, što znači da će prvi put u karijeri voditi ekipu u ABA ligi i Evrokupu. To ne gleda kao spuštanje na nižu lestvicu, nego kao priliku da posrnulog velikana vrati tamo gde pripada. I to, jasno, neće biti moguće bez kvalitetnih pojačanja, ali pokazalo se da Partizan neće imati problema po tom pitanju", piše ovaj portal. 

Dolazak Žoca u Srbiju, u ABA ligu jedna je od najznačajnij stvari za sport u regionu.

"Obradovićev povratak ogromna je stvar za Partizan i regionalnu košarku, ali ne podrazumeva instant-rapsodiju u izvedbama crno-belih, kao što se moglo vidjeti u pripremnom ogledu s Cibonom na turniru u Opatiji", navodi se uz podsećanje početka u Fenerbahčeu, "Setimo se samo njegove prve sezone u Feneru — oko sebe je okupio odlične igrače, ali bilo je potrebno vreme da svi oni u svoj DNK usade Žocova košarkaška, kao i životna načela. Tako će biti i sad", piše "Telesport".  

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke