Hrvati opet izgubili, ali ponosni su na selektora Belgije!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.11.2021.
20:47
Izvor: Sportske.net

U Hrvatskoj ništa novo, košarkaši opet ređaju poraze.

Beta/HINA/Daniel Kasap/Ds
Beta/HINA/Daniel Kasap/Ds

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske loše je započela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Posle poraza od Slovenije na svom terenu, tim Veljka Mršića je večeras izgubio i u Finskoj rezultatom 77:71. Fincima je ovo prvi trijumf, s obzirom da su u prvom kolu poraženi od Švedske.

Posle ravnopravnog prvog poluvremena, Hrvatska je poklekla u nastavku meča, a najzaslužniji za trijumf Finaca bili su Mahuni sa 15 poena i Huf sa 14 poena i devet skokova. U selekciji Hrvatske bolji od ostalih bio je Bundović sa 16 postignutih poena. U sledećem kolu Hrvati će dočekati Švedsku krajem februara, a Finci će biti domaćini selekciji Slovenije.

Isrtovremeno, u hrvatskim medijima je ispraćen i poraz reprezentacije Srbije večeras u Belgiji, a velike zasluge za to se pripisuju selektoru Belgijanaca Dariju Đerđi.

''Kakav podvig! Hrvatski trener srušio Srbiju i upisao jednu od najvećih pobeda u karijeri'', naslov je teksta u zagrebačkim ''Sportskim novostima''.

''Nakon što je kroz pretkvalifikacije, a onda u grupi s Litvanijom, Češkom i Danskom izborio mesto na Evrobasketu, Dario Đerđa na fantastičan je način s Belgijom otvorio i kvalifikacije za SP. S dve pobede. I to kakve. Prvo je u četvrtak Belgija s 26 razlike na gostovanju razbila Slovačku, da bi u nedelju u Monsu pala - Srbija'', navodi se u tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke