Hrvati sa najjačim snagama na EP – Tu je i Smit!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 28.07.2022.
15:10
Izvor: Sportske.net

Čim je otišao Dino Rađa, Hrvati posegli za strancem.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor Hrvatske Damir Mulaomerović objavio je širi spisak od 24 košarkaša, koji će konkurisati za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se igra od 1. do 18. septembra. Na spisku se nalazi i naturalizovani američki plejmejker Džejlen Smit, dosadašnji član Albe, a tu su i sve zvezde ove reprezentacije.

Podsetimo, punih šest godina otkako su na čelo HKS-a došli Stojko Vranković i Dino Rađa, Savez je odbijao bilo kakvu priču o strancu u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji. Stav vodećih ljudi iz Saveza bio je da sa strancima to više nije hrvatska reprezentacija i da je dovođenje istog varanje. Ali čim je Rađa otišao, stigao je Smit.

Hrvatska je doživela debakl u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i neće je biti na planetarnoj smotri sledeće godine.

Na Evropskom prvenstvu ova selekcija će igrati u Grupi C u Milanu, zajedno sa Grčkom, Italijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Na spisku Mulaomerovića nalaze se sledeći igrači: Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Džejlen Smit, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Željko Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Žižić i Karlo Matković.

Hrvatska je poslednju medalju u svojoj istoriji osvojila davne 1995. godine i to baš na Evropskom prvenstvu, koje je igrano u Atini. Tada su Hrvati izveli ono čuveno silaženje sa postolja, u momentu kada je tadašnja Jugoslavija trebala da podigne šampionski pehar. 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke