Hrvatska - Petrović na meti kritika, a i sam je šokiran izborom novog selektora!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.04.2023.
17:59
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Potpuno neočekivana situacija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Dugo je Aleksandar Petrović kao sportski direktor hrvatskog nacionalnog tima vagao koga će predložiti za novog selektora. Nije želeo da napravi grešku. Za to vreme je i sam preuzeo selektorsku funkciju tokom pretkvalifikacija za EP kako bi dobio dodatno vreme za odluku, a pre nekoliko dana je konačno presekao i pred Upravni odbor HKS izašao sa dvojicom predloženih kandidata - Dariom Đerđom i Josipom Sesarom.

Upravni odbor je sa 8:2 izglasao izbor aktuelnog trenera Cibone Josipa Sesara za novog selektora, ali se vrlo brzo ispostavilo da je većinska košarkaška javnost u Hrvatskoj nezadovoljna tim izborom, pa čak i sam Petrović koji ga je predložio?!

On se tim povodom oglasio u razgovoru za ''Večernji list'' i priznao da je - šokiran Sesarovim izborom!

''Glasanje je otišlo u smeru koji ja nisam predlagao i malo je reći da sam bio šokiran kada mi je glavni sekretar Saveza Joke Vranković javio da je rezultat glasanja bio 8:2 u Sesarovu korist. U tom trenutku ja sam se vozio prema Dalmaciji jer sam tamo imao dogovorenu obavezu pa je bilo dogovoreno da prezentiram obojicu kandidata te da potom napustim sednicu Upravnog odbora koja je imala i drugih tačaka na dnevnom redu'', rekao je Petrović.

On je dodao da je Sesara predložio kao rešenje za budućnost, a da je Đerđa trebalo da bude ''sadašnjost'', ali ga članovi Upravnog odbora očigledno nisu dobro razumeli.

''Sve do prošlog ponedeljka i razgovora koji sam u Briselu obavio s Đerđom, Sesar je bio evidentan kandidat. No Đerđinim pristankom on je od ta dva kandidata stekao moje veće poverenje. U sklopu izlaganja, s potpitanjima, koje je trajalo 50-ak minuta, predstavio sam obojicu kandidata i kazao da je Đerđa sadašnjost, a Sesar talentovana budućnost. Prilično miran sam otišao s Upravnog odbora jer sve što sam dosad radio nailazilo je na odobravanje, svi moji predlozi bili su prihvatani sto posto'', izjavio je Petrović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke