Hrvatski mediji jednoglasni: ''Senzacija! Istorijska pobeda nad tridesetak puta skupljim Partizanom!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.02.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Pobeda ekipe Splita nad Partizanom u Beogradu je sportska vest dana u Hrvatskoj.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Očekivalo se da će Partizan izgledati umorno posle duplog kola Evrolige, pre toga i večitog derbija, ali teško da je iko mogao da pomisli da će Split tako lako da se ''prošeta'' beogradskom ''Štark arenom'' i rutinski savlada Partizan rezultatom 74:67.

Hrvatski mediji taj trijumf Splićana opisuju kao senzaciju i podsećaju koliko dugo su splitski ''žuti'' čekali na pobedu nad Partizanom, pogotovo usred Beograda.

''Senzacija u Beogradu. Split nakon 27 godina slavio protiv Partizana'', naslov je teksta na portalu ''Index''.

''Srpski klub, koji je prošle sezone bio u četvrtfinalu Evrolige, bio je ogroman favorit, no ekipa Slavena Rimca je odličnom igrom stigla do pobede, kojom je povećala šanse za prolazak u doigravanje'', piše ''Index''.

''Senzacija kakva se ne pamti, Split usred Beograda bacio moćni Partizan na kolena i ispisao istoruju'', poručuju ''Sportske novosti'', koje podsećaju da je ove sezone Partizan poražen i od Zadra, doduše na gostujućem terenu.

''Nestvarnom partijom Split je usred Beograda savladao Partizan rezultatom 74:67. Ovo je prva pobeda Splita nad Partizanom u istoriji AdmiralBet ABA lige i prva nad srpskim sastavom u Beogradu nakon 33 godine. Slavio je doduše Split 1997. godine protiv srpskog sastava, ali to je bilo na terenima u Pezaru i Solunu u sklopu Evrolige'', dodaju ''Sportske novosti''.

Sličan naslov ima i ''Slobodna Dalmacija''.

''Split napravio senzaciju! Usred Beograda je pao evroligaš Partizan nakon 27 godina, odlična predstava Žutih''.

U tekstu se dalje navodi:

''Fantastičnom predstavom ‘žuti‘ su svladali favorizovanog evroligaša, kluba čiji budžet za ekipu je možda i tridesetak puta veći. Ovo je prva pobeda Splita u Beogradu nad Partizanom od 1991. godine i finalne serije prvenstva tadašnje Jugoslavije. 

Tadašnji evropski prvak Pop 84 tu je finalnu seriju završio ‘metlom‘, bilo je 3:0. 

Odnosno ovo je bila ukupno prva pobeda Splita nad Partizanom nakon 27 godina. Početkom 1997. godine Split je upisao dve pobjede nad Partizanom u Evroligi, na neutralnim terenima u Pezaru i Solunu. Od tada je Partizan nanizao 17 uzastopnih pobjeda nad Splitom u regionalnoj ligi. Ali niko ne može pobediti ‘žute‘ 18 puta zaredom.

Šalu na stranu, ali devetostruki trenerski prvak Evrope Željko Obradović na klupi Partizana nije imao rešenja za furioznu drugu četvrtinu ‘žutih‘. Tricama su gosti iz grada pod Marjanom zasuli koš domaćina. Na veliki odmor se otišlo rezultatom 30:44. Pokušao se tada Partizan vratiti u utakmicu, ali umrtvili su ‘žuti‘ susret'', piše ''Slobodna Dalmacija''.

''Večernji list'' ovaj trijumf Splićana opisuje kao ''čudo u Beogradu'' i takođe podseća na negativnu tradiciju koju su večeras puleni trenera Slavena Rimca uspeli da prekinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke