Hrvatski mediji o ''Ciboninoj senzaciji'' protiv ''skupog Partizana''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.03.2021.
15:02
Izvor: Sportske.net

Veliku pažnju u hrvatskim medijima izazvala je pobeda Cibone u košarkaškom ''klasiku''.

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Bez obzira što su i Partizan i Cibona ove sezone loše plasirani na tabeli i što godinama već pokušavaju da se vrate na staze nekadašnje slave, svaki njihov duel ima i zaslužuje epitet derbija i košarkaškog ''klasika'', s obzirom da se radi o trofejnim košarkaškim velikanima sa ovih prostora.

Sinoć su se sastali u Hali sportova ''Ranko Žeravica'', gde je Cibona posle produžetka savladala Partizan sa 90:87, a u hrvatskim medijima taj trijumf opisuju kao senzaciju, s obzirom da je Cibona na pobedu nad Partizanom u Beogradu čekala čitavu deceniju.

Zagrebačke ''Sportske novosti'' u naslovu svog izveštaja iz Beograda ističu: ''Cibona je posle 11 godina slavila u Beogradu, dva klinca u neverovatnom trileru srušila skupi Partizan''.

Od igrača iz pobedničke ekipe posebno se ističu Roko Prkačin i Toni Nakić.

''Kad Roko Prkačin i Toni Nakić zaviju Partizan u crno, o tome se s razlogom priča i piše. Pobeda Vukova je možda time i veća, što su je izborili pod srpskim trenerom. Vladimir Jovanović je najpre naučio šta je to kod kuće dvaput u par dana izgubiti od Splita, gubio je i od Šibenke i od Zadra u finalu Kupa, u borbi za prvi trofej koji mu je izmakao u Zagrebu. No, put od 4-4-2 iz Beograda biće sladak. Možda će se i stati na svakoj benzinskoj pumpi, jer momci su zaslužili'', navodi se u još jednom tekstu ''Sportskih novosti'', posvećenom ovoj utakmici.

''Index'' ističe da je pobeda Cibone u Beogradu ''senzacija'', ali u tekstu se primećuje i da u srpskim medijima nisu preterano iznenađeni novim porazom Partizana.

Inače, Cibona već danas od 17 časova igra novu utakmicu, ovoga puta u šampionatu Hrvatske, protiv Osijeka u gostima.

-

-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke