Hrvatski mediji: ''Partizan je prejak! Split 'na klanju' kod evroligaša''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.11.2022.
11:28
Izvor: Sportske.net

Odjeci sinoćnjeg trijumfa crno-belih nad Splitom.

Dušan Sandić
Dušan Sandić

Povezane vesti

Za razliku od nekih prethodnih sezona, dešavanja u AdmiralBet ABA ligi se sa većom pažnjom prate i u hrvatskim medijima, pre svega jer su Zadar i Cibona prijatno iznenadili u prvih nekoliko kola.

Nekada slavni splitski ''žuti'' će se, po svoj prilici, ponovo boriti za opstanak, a sinoć su pretrpeli peti poraz, i to očekivan, na gostovanju ekipi Partizana u Beogradu (89:70).

''Partizan je prejak'', poručuje hrvatski ''Index'' u svom izveštaju, gde se takođe ističe da je Split doživeo ''težak poraz'', iako je u prvom poluvremenu uspeo da parira favoritu.

Nesvakidašnji naslov imaju ''Sportske novosti''.

''Split ‘na klanju‘ kod evroligaša, koliko god to tužno zvučalo - ovo je zapravo dobar rezultat''.

U izveštaju se dalje navodi:

''Bio je to odlazak "na klanje" kod evroligaša, nekad velikog rivala s kojim je Split sad na 0-15 u (AdmiralBet) ABA ligi, ali daleko je ovo u nedelju bilo od onoga što bi čovek mogao očekivati. Pogotovo nakon što je Cibona dan ranije u Beogradu popila -39 od Zvezde.

Međutim, Žuti se za razliku od Vukova nisu raspali protiv Partizana, štaviše, Šenon Šorter držao je ekipu Srđana Subotića u egalu sve do kraja prvog poluvremena, sve dok Željko Obradović u svlačionici nije pokrenuo svoje igrače'', pišu ''Sportske novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke