Hrvatski mediji: ''Sad smo u rangu Luksemburga...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.07.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Rešenja ni na vidiku nema.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U danima kada nekadašnji košarkaški as, kasnije i hrvatski selektor Aleksandar Petrović vodi akciju za spas slavne Cibone od stečaja, hrvatska košarka doživela je još jedan težak udarac.

Selekcija koju sa klupe vodi Damir Mulaomerović večeras je poražena u Rijeci od Finske sa 81:79 i tako već sada izgubila šanse za plasman na Svetsko prvenstvo.

Krajem leta će ipak imati priliku da poprave utisak na Evropskom prvenstvu, ali sada su sumnje u mogućnosti reprezentacije Hrvatske mnogo veće.

Navijači su razočarani, igrači, selektor, niko ne vidi način za izlazak iz krize, a pesimizam preovladava i u naslovima hrvatskih medija posle večerašnjeg poraza.

''Novo mračno poglavlje hrvatske košarke, sad smo u rangu Irske i Luksemburga'', piše Večernji list.

''Ova Hrvatska igra u grču i ne smeje se, sve je pod nekakvim groznim stresom. A potrošili smo najbolje godine Babe...'', naslov je teksta Tvrtka Puljića u ''Sportskim novostima'', gde je, između ostalog, primetio da najbolji hrvatski košarkaš Bojan ''Babo'' Bogdanović ulazi u pozne igračke godine i veliko je pitanje koliko će još igrati za hrvatsku reprezentaciju.

''Index'' prenosi i komentare navijača na društvenim mrežama i njihove ironične poruke: ''Bravo Dino i bravo ''novi Dražene'', gde se aludira na prvog čoveka HKS Dina Rađe i mladog košarkaša Cibone Lovra Gnjidića koji je bio jedan od tragičara sa četiri promašena slobodna bacanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke