Hrvatski NBA as: ''Nikad nismo niže pali''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.07.2022.
23:34
Izvor: Sportske.net

Da li je hrvatska košarka dotakla dno?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske doživela je večeras jedan od najtežih udaraca poslednjih decenija, bez obzira što se od Atine 1995. i silaska sa postolja ne može pohvaliti novim medaljama sa velikih takmičenja.

Očekivalo se da će sa NBA asovima u timu, poput Bojana Bogdanovića, Ivice Zupca, Marija Hezonje ili iskusnog evroligaškog centra Anta Žižića uspeti bar da pred svojim navijačima u Rijeci savladaju Finsku i zadrže nadu u plasman na Svetsko prvenstvo, ali ne samo da nisu uspeli, nego su poraženi na šokantan i vrlo bolan način.

Imali su u dramatičnom finišu vođstvo od 79:78, ali je Markanen pogodio trojku na četiri sekunde pre kraja. Do kraja, Bogdanović promašuje, ali je Zubac iznudio prekršaj, pa promašio oba slobodna bacanja i do kraja je ostalo 81:79 za Fince.

U prvoj reakciji posle meča, Bojan Bogdanović, koji je bio najefikasniji sa 21 poenom, preuzeo je odgovornost za poraz, ali i primetio da hrvatska košarka ''nikad niže nije pala''.

''Nisu nas Finci pobedili, dobili smo sami sebe. Prosuli smo na isti način sve po ko zna koji put. Nemamo se pravo žaliti na uslove. Izgubili smo našom glupošću. Kako smo igrali, rezultat na prvom poluvremenu je bio još i dobar. Markanen nam je pravio probleme, a onda nam je i Salin pogodio par trica. Uz dobru energiju mladih Prkačina i Gnjidića smo preokrenuli, ali nažalost nismo pobedili.

Podrška je bila odlična, ali ponavljam, po ko zna koji put, izgubili smo na isti način. Lovre nema ništa s ovim porazom. On je odbranom doneo preokret. Ja sam glavni krivac. Ja sam dobio loptu, ali nažalost sam promašio. Nikad nismo niže pali, nikad nismo igrali niži rang kvalifikacija, teško je reći nešto pametno nakon ovoga, ali ovo ne sluti na ništa dobro. Dolazi Evrobasket, ali treba videti ko će uopšte i igrati'', zaključio je Bogdanović, a prenosi ''Index''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke