Hrvatski novinar o Hezonji i Partizanu: ''Sredio ih je baš gosparski. I još su mu se divili. I dive mu se i dalje''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.03.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Pogled iz komšiluka...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ogromno interesovanje širom Evrope izazvao je evroligaški duel Partizana i Real Madrida u krcatoj ''Štark areni'' koja je bila mala da primi sve koji su želeli da gledaju ovaj meč.

Njihov dvoboj je bio u fokusu i zbog prošlogodišnje četvrtfinalne serije plej-ofa u kojoj je Real ''kroz iglene uši'' uspeo da u pet mečeva eliminiše Partizan i izbori plasman na fajnal-for.

Očekivalo se da bi Partizan sada mogao bar donekle da se revanšira kraljevskom klubu i da uveća svoje šanse za plasman u plej-in, ali je te planove pokvario - Hezonja Mario.

Hrvatski reprezentativac je odigrao izvanrednu utakmicu, upisao je 25 poena, 6 skokova, 4 asistencije, uz 5/6 u šutu za tri poena.

Osim navijača Reala, ova njegova partija je obradovala i ljubitelje košarke u Hrvatskoj, s obzirom da im je Hezonja najveći adut u pokušaju da se na leto domognu plasmana na Olimpijske igre.

Veliku pažnju njegovoj partiji, kao i statusu u Realu i spekulacijama o mogućem odlasku iz Madrida posvetio je novinar zagrebačkih ''Sportskih novosti'' Tvrtko Puljić.

Posebno se ističe Hezonjin moćan šut za tri poena i sposobnost da pogađa i sa devet, deset metara, pa i sa veće udaljenosti, što je demonstrirao baš protiv Partizana, odigravši na NBA nivou, pa se osim spekulacija o interesovanju Panatinaikosa i višegodišnjoj želji navijača Partizana da ga vide u crno-belim dresu, sve glasnije pominje i opcija da se vrati u Ameriku.

''Štagod, pak, odlučio, svi su sigurni da Mario Hezonja ulazi u svoje najbolje godine. Napunio je 29, kako je telesno uvijek bio perfektan, Hezonja će tek u sledećim sezonama dominirati na jedan novi način. Ako će ostati u Evropi, klub za koji će igrati s Marijom Hezonjom dobiće garanciju rezultata, posebno u Evropi u kojoj se na prste jedne ruke danas mogu nabrojati igrači koji prave razlike, igrači koji su u stanju sami pobeđivati na evroligaškoj razini.

Upravo onako kako je to učinio Mario Hezonja u četvrtak u Štark Areni. Gospar je ponudio nekoliko lepih reči domaćinu, onda ga zasuo paljbom na terenu, iznudio tu aplauz nabrušene publike, pa nakon utakmice još kazao pokoju lepu.

Na kraju dana ih je sredio baš - gosparski. I još su mu se divili. I dive mu se i dalje'', zaključuje se u tekstu ''Sportskih novosti''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke