''Hrvatski Vembanjama'' oduševio Amerikance - ''Big Z'' fenomenalan na debiju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.01.2024.
18:00
Izvor: Sportske.net

Dugo je čekao na debi, ali vredelo je...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sećate se Zvonimira Ivišića?

Ovaj 20-godišnji hrvatski košarkaš je tokom proleća košarkaški bukvalno eksplodirao u četvrtfinalnoj plej-of seriji AdmiralBet ABA lige, kada je u dresu podgoričkog SC Derbija namučio favorizovanu ekipu Patizana.

On je do tada nekako bio u senci svog brata blizanca Tomislava koji je imao veću minutažu u ligaškom delu prošle sezone, ali kao da ga je Partizan inspirisao kao prilika da svima pokaže da je stasao za velike stvari.

Kako se i očekivalo, na kraju sezone je napravio novi veliki korak napred u svojoj karijeri, otišao u američku NCAA ligu, u redove Kentaki Vajldketsa, ali je tek ovog vikenda konačno debitovao.

Prethodnih meseci je čekao da se reše administrativni problemi i sredi kompletna papirologija, vredno je trenirao, a plodove tog rada je pokazao već na debiju protiv Džordžija Buldogsa.

Kentaki je taj meč dobio sa 105:96, a Ivišić je za samo 16 minuta u igri upisao 13 poena (5/7 iz igre), uz pet skokova, tri blokade, dve asistencije i dve ukradene lopte.

Naravno, tamošnja javnost je oduševljena njegovim nastupom, a trener Džon Kalipari ga je već nazvao ''hrvatskim Vembanjamom''.

''Mislio sam da će odigrati nekoliko minuta, tek toliko da oseti parket i možda upiše prve poene. Umesto toga, on je ušao u igru i pretvorio se u Viktora Vembanjamu'', rekao je Kalipari, a Ivišića takođe zovu i ''Big Z''.

U prilogu pogledajte deo njegovog repertoara iz pomenute utakmice.

-


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke