Hrvatskim novinarima nije promakla Željkova šaljiva reakcija: ''Nismo mi 'cigani', mi smo 'grobari'''

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.01.2024.
16:46
Izvor: Sportske.net

Generalno, meč je odigran u odličnoj atmosferi.

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Ivana Dergez
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Ivana Dergez

Povezane vesti

Juče je odigran još jedan ''balkanski klasik'', duel nekadašnjih šampiona Evrope, Cibone i Partizana u zagrebačkom ''Draženovom domu'', a pred odlično popunjenim tribinama crno-beli su opravdali ulogu favorita i trijumfovali rezultatom 87:74.

Odlična atmosfera pre, tokom i posle meča takođe je obeležila ovaj duel, trener Partizana Željko Obradović je i ovoga puta pozdravljen aplauzima. Jedino što je donekle poremetilo taj ambijent bile su pojedine sporne sudijske odluke koje su iritirale domaće navijače, ali je šaljiva reakcija trenera Obradovića u tim trenucima naišla na simpatije i među hrvatskim novinarima.

Tako zagrebački ''Večernji list'' otkriva jedan zanimljiv detalj sa utakmice, koji se baš i nije mogao primetiti u TV prenosu.

''Zapravo, pomalo je zagonetno kako su Zagrepčani odlučili ispuniti 'Draženov dom' baš za ovu utakmicu, jer bilo je utakmica protiv beogradskih evroligaša i proteklih sezona pa nije bilo takvog zanimanja. Očito je u pitanju više faktora kao što su empatija Zagrepčana prema teškom stanju sportskog simbola grada, podrška igračima koji ostavljaju srce na parketu u svakoj utakmici. Dakako, bilo je tu i želje da se gleda evroligaška košarka, a ima nešto i u harizmi Partizanovog trenera Željka Obradovića koji je u svim hrvatskim dvoranama, očito, rado viđen gost.

A on se tokom utakmice i našalio. Kad su, kod jedne sporne lopte, gledoci sudijama počeli da skandiraju 'cigani, cigani', Željko je publici odgovorio sa smeškom aludirajući na Zvezdin nadimak..

- Pa nismo mi 'cigani', mi smo 'grobari''', piše ''Večernji list''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke