Huventud se već oporavio od eliminacije iz Evrokupa

Autor: Darko Mitrović
subota 23.04.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Partizana koji će morati da čeka skoro mesec dana na sledeću utakmicu...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Huventuda oporavila se od šoka koji je doživela pre četiri dana u Evrokupu, kada je na svom terenu poražena od nemačkog Ulma i tako završila učešće u ovom takmičenju u kom je imala najviše ambicije.

Dan kasnije isto to se dogodilo i Partizanu koji je na svom terenu poražen od turskog Fruti Ekstra Bursaspora pole produžetka.

I dok su košarkaši Partizana na mini-odmoru, čekajući početak polufinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, Huventud se okrenuo obavezama u španskoj Endesa ligi i večeras pred svojim navijačima savladao Unikahu sa 76:70 u okviru 30. kola.

Bilo je rezultatskih oscilacija tokom meča, Huventud je odlično odigrao drugu četvrtinu koju je dobio sa 27:12, ali je u trećoj dozvolio Unikahi da se vrati iz velikog minusa. Ipak, do kraja je presudio veći kvalitet ekipe Huventuda koja se učvrstila na četvrtom mestu na tabeli sa 20 pobeda i 10 poraza. Unikaha je ostala na dvanaestom mestu sa skorom 13-17.

Ribas i Vilis su sa po 14 poena predvodili ekipu Huventuda, Brizuela je isto toliko upisao u ekipi Unikahe. Srpski centar Dejan Kravić je u gostujućem timu ostvario učinak od osam poena, sedam skokova i tri asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke