I bez Golemca im ne ide - Cedevita Olimpija nastavlja da razočarava

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.03.2023.
22:04
Izvor: Sportske.net

Šanse za prolaz dalje u Evrokupu su još ranije izgubili.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ne da ove sezone nisu uspeli da naprave neki korak napred, nego košarkaši Cedevita Olimpije ostavljaju sve lošiji utisak, pogotovo na evropskoj sceni.

Ljubljančani su u Grupi A Evrokupa na poslednjem mestu, bez šansi za plasman u osminu finala i jedva čekaju da prođe još par kola, kako bi se prekinulo njihovo ovosezonsko mučenje u tom takmičenju.

Par dana posle odlaska dosadašnjeg trenera Jurice Golemca, Cedevota Olimpija je gostovala nemačkom Ulmu, gde je u okviru 16. kola Evrokupa poražena sa 97:85 i sada na desetom mestu na tabeli ima skor 3-13, dok je Ulm na četvrtoj poziciji u grupi i ima devet pobeda i sedam poraza.

Brazilac Kabokio sa 26 poena i pet skokova, kao i mladi Crnogorac Žugić sa 21 poenom predvodili su ekipu Ulma, a kod gostiju istakli su se Zoran Dragić sa 24 i Jogi Ferel sa 18 poena.

Ekipu Cedevita Oimpije za sada vodi dosadašnji pomoćni trener Miro Alilovič, a mediji spekulišu kako su čelnici kluba zainteresovani da angažuju Dejana Radonjića, bivšeg trenera Zvezde i doskora Panatinaikosa.

U ostalim večerašnjim mečevima 16. kola Evrokupa, Alimpijevićeva Bursa je na svom terenu poražena od Venecije sa 89:73, a Prometej je nastavio seriju pobeda i u meču protiv Burga koji je dobio sa 96:82.

Prometej je prvi u Grupi A sa 12 pobeda i 4 poraza, ispred Huventuda sa skorom 11-5, Venecije i Ulma sa 9-7, a Bursa je osma sa sedam pobeda i devet poraza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke