I Dragić dao svoj glas, ko će biti Ruki godine?!

Autor: Nikola Miloradović
petak 04.05.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Zvezda Majami Hita, slovenački košarkaš Goran Dragić, dao je svoj glas jednom od novajlija.

Povezane vesti

Draft iz minule godine definitivno će ostati upamćen kao jedan od najboljih posle dužeg niza godina.

Iako je prvi pik proveo pola sezone u autu zbog povreda, iako je Lonzo Bol razočarao, pre svega zbog jako lošeg šuta, momci koji su pikovani sa nižih pozicija izvukli su generaciju.

Treći pik Džejson Tejtum je usled povrede Hejvorda izrastao u jednog od najboljih igrača Bostona, u plej-ofu je u odsustvu i Irvinga počeo da pruža neverovatne partije za svoj uzrast.

Lejkersi su dobili vrsno pojačanje u Kajlu Kuzmi, koji je kao 27. pik zaista prava "krađa drafta".

Naravno, iz aktuelne draft generacije, najviše je oduševio Donovan Mičel. Juta je kao 13. pika odabrala beka sa Luivila, koji je prosto eksplodirao u svojoj debi sezoni i gotovo na svojim leđima odvukao Džezere u plej-of, a potom i u polufinale Zapada.

Donovan Micel Lebron Dzejms

Popularni "Spajda" je u regularnom delu sezone, na čak 79 upisanih nastupa, u proseku beležio 20,5 poena, dok je u doigravanju podigao svoju igru na viši nivo, pa je na osam mečeva do sada u proseku postizao 26,1 poena, dok je u drugom polufinalnom meču sa Roketsima oborio i rekord franšize po broju asistencija na jednoj PO utakmici (11).

Mnogi, kao i Goran Dragić, Mičela video kao najboljeg novajliju u NBA ligi i smatraju da nagrada "Ruki godine" treba da završi u njegovim rukama.



Njegov glavni protivkandidat je Australijanac iz redova Filadelfija 76ersa Ben Simons, koji je 2016. godine draftovan kao prvi pik.

Ben Simons

Simons je propustio prvu sezonu zbog povrede, nije upisao nijedan nastup, pa je prema pravilima ove sezone ruki.

On je takođe blistao ove sezone, na 81 nastupu u regularnom delu sezone u proseku je upisivao 15,8 poena, 8,2 asistencija i 8,1 skokova po meču.

U plej-ofu je, sve do sinoć, takođe sjajan, u proseku beleži 15,7 poena, 9,3 skokova i 8,3 asistencija po nastupu.

Ipak, sinoć je u drugom meču polufinalne serije Istoka sa Seltiksima odigrao očajno, postigao je jedan poen, izgubio pet lopti, više o njegovoj katastrofalnoj partiji OVDE.

Bilo je polemike tokom sezone da li uopšte Simons  zaslužuje nagradu "Ruki godine" jer je teoretski ovo njegova druga godina od drafta i druga godina u najjačoj ligi sveta.

Ćuvena je i majica koju je Mičel nosio, na kojoj stoji definicija reči "ruki", a ona glasi "sportista ili sportistkinja koji igraju prvu sezonu kao članovi profesionalnog sportskog tima".



Mnogi se zalažu za to da njih dvojica podele nagradu, ali zbog daleko boljeg utiska u plej-ofu, čini se da bi Mičel mogao da ponese trofej namenjen rukiju godine.

Dodela nagrada zakazana je za 25. jun, do tada nam ostaje da spekulišemo i pretpostavljamo ko će se domoći prestižnog odličja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Saturday, 05.05.2018
08:27

Pauk je realno najbolji.

avatar
JC\'90
Saturday, 05.05.2018
06:54

Definitivno Donovan Micel

avatar
Dracula
Saturday, 05.05.2018
03:40

Nagrada se iskljucivo odnosi na regularni deo sezone a ako je verovati bukmejkerima i sportskim piscima iz Amerike, Simons je vec osvojio nagradu.

avatar
_Goran_
Saturday, 05.05.2018
02:52

Micela je birao Denver, pa ga je nakon drafta trejdovao u Jutu.

avatar
Amar Zornic
Saturday, 05.05.2018
02:01

Donovan je zasluzio

avatar
Algebrons
Saturday, 05.05.2018
02:01

''...Mnogi se zalažu za to da njih dvojica podele nagradu, ali zbog daleko boljeg utiska u plej-ofu, čini se da bi Mičel mogao da ponese trofej namenjen rukiju godine.'' - nadam se da autor teksta zna da plej-of nema uticaj prilikom dodele ovih priznanja (DPOY, ROY, MVP...)!?

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 05.05.2018
00:31

Kakav crni Simons,najveca sramota sporta bi bila da on ista osvoji! Laktovima sutiram bolje za 3 od njega,a to sto se igra kosarka iz zabave 82 utakmice,gde nema ni 1% odbrane,pa on mukica nakupio koji skok i poen na prodor. On ne sme biti ni u konkurenciji. Tatum i Micel su ubedljivo najbolji klinci,stim da je Micel neprikosnoven.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Saturday, 05.05.2018
11:54

Izvini Lebrone nisam te prepoznao

avatar
bagra
Saturday, 05.05.2018
17:15

Ih sada 1 % odbrane, pretera ga, pa sa takvom odbranom im ni jedna evropska ekipa ne bi dala 80