I, koga će sad Željko na ''peticu''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta se sve dešava Partizanu u poslednjih godinu dana.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Da se još jednom podsetimo, sve je počelo šokantnom odlukom Nikole Mirotića da povuče datu reč crno-belima i umesto Partizan, letos je pojačao Armani iz Milana, ''ne želeći da deli narod u Srbiji''. 

Uporedo s tim dogodio se i ''slučaj Madar'', kada je izraelski plejmejker u koga je trener Obradović takođe polagao velike nade, iznenada odlučio da mu okrene leđa i ode u Fenerbahče. Crno-beli su za sve okrivili menadžera Miška Ražnatovića sa kojim su do daljnjeg okončali saradnju, pa više ne mogu da dovode igrače koji sarađuju sa njim. A njih nije mali broj...

U toku ove neuspešne sezone za Partizan, dogodio se i ''slučaj Vukčević'', koji je neočekivano odlučio da napusti crno-bele i ode u Vašington Vizardse pre kraja sezone. Čak je i platio da ode, a nedugo zatim je u izjavi španskim novinarima otkrio kako mu u Partizanu nije bilo lepo i da je tu ''proveo dve loše godine''.

Usred finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige, Partizan je ostao i bez Džejmsa Nanelija koji se potukao sa Stefanom Lazarevićem iz Crvene zvezde i, valjda kako bi spustio tenzije pred početak plej-ofa Superlige, trener Željko Obradović ga nije ni prijavio za završnicu domaćeg šampionata.

I onda, kulminacija sa Brunom Kaboklom koji je pred sam start finala plej-ofa AdmiralBet Superlige Srbije naprasno napustio ekipu, otputovao u Ameriku i ostavio saigrače i trenera Obradovića na cedilu.

Naime, Obradović je u finišu sezone ukazao puno poverenje brazilskom centru, prijavio ga je za Superligu umesto Kaminskog i delovalo je da Brazilac igra sve bolje. Čak je i u izjavi posle majstorice sa Megom slatkorečivo govorio o Željku i Partizanu, ali je već sutradan napustio klub koji je protiv njega pokrenuo disciplinski postupak.

Kaboklov odlazak je ionako veliki Partizanov problem sa manjkom centara učinio gotovo nerešivim, dan-dva pred start finalne serije protiv Crvene zvezde.

Dakle, Kaminski nije licenciran, Kaboklo je spakovao kofere i otišao, ''zaoravljeni'' Balša Koprivica zbog najnovije povrede nije u timu još od četvrtfinala plej-ofa AdmiralBet ABA lige protiv Igokee, a posle majstorice protiv Mege trener Obradović je otkrio da i Alen Smailagić ima problema sa kolenom i da je protiv Mege tražio izmenu, jer je osetio bolove.

To znači da, ako ni Smailagić, ni Koprivica ne smognu snage da zaigraju u finalu, Partizan će protiv Zvezde igrati bez ijednog klasičnog centra.

U tom slučaju, Obradović će morati da Zeka Ledeja koristi na ''petici'', a njegova alternativa bi bio 18-godišnji Aleksa Dimitrijević koji je uspešno debitovao protiv Mege (osam poena za osam minuta), ali Zvezda je mnogo veći ''zalogaj'', iako je talentovani košarkaš poručio da nema tremu i da se nije uplašio crveno-belih.

Samo, tu izjavu je dao pre nego što je Kaboklo uradio šta je uradio, ne očekujući da će sad on morati da ima mnogo veću ulogu protiv najvećeg rivala...

Ima i Zvezda problema na centarskim pozicijama, neizvesno je učešće Bolomboja zbog povrede, Gilespi nije licenciran, ali tu je odlični Luka Mitrović, koji sjajno sarađuje sa Zvezdinim plejmejkerima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke