I Miljenović se čudi što Partizan nije doveo pleja: ''Ponjitka ne treba to da igra!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.10.2023.
22:54
Izvor: Sportske.net

Stručna analiza nekadašnjeg košarkaša Mege i Partizana.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Odmah po završetku dramatičnog meča između Mege i Partizana, nekadašnji član ova dva kluba Nenad Miljenović je bio gost emisije ''U obruču'' na TV Arena sport i između ostalog analizirao probleme u igri Partizana koji su sve vidljiviji u ovom delu sezone.

Kao i mnogi drugi koji sa strane posmatraju igru Partizana, i Miljenović se čudi zašto Partizan nije doveo još jednog plejmejka i centra.

''Lošiji početak nego što se publika nadala, zbog sjajnog završetka prethodne i osvajanja titule. Malo su se i očekivanja podigla, pa se očekuje pobeda i kada se igra protiv Barselone. 

Ono što je meni zanimljivo je da je Partizan ušao u sezonu bez klasičnog pleja i klasične petice u smislu igrača tipa Lesora. Mislim da je Ponjitka bio ideja na poziciji jedan jer je igrao to kod Ćavija Paskvala u Zenitu, i da je on bio zamena za Egzuma. 

Ja mislim da Ponjitka nije igrač koji treba da igra to, već da je igrač uloge umesto Papapetrua, kao neko ko igra čvrsto odbranu i može da pogodi otvoren šut za tri poena i može da bude neki sekundarni kreator, ali sada je i povređen i pitanje je kada će moći da pomogne.

A otišli su igrači na pozicijama jedan - Egzum i Madar i pet - Lesor. To su velike promene'', naglasio je on.

Takođe, Miljenović smatra i da su protivnici ''pročitali'' neke detalje u igri Partizana kojima su ih crno-beli prošle sezone iznenađivali.

''Ekipe sada mnogo bolje poznaju Partizan, nego prošle sezone. Protiv Olimpijakosa smo videli da oni nekoliko puta ne preuzimaju pik end pop sa Smailagićem, što sada sve ekipe preuzimaju, i Smailagić pogađa tri trojke. To je ono čime je Partizan prošle sezone iznenadio Evroligu, tim minijaturama Smailagića koje potpuno promene tok utakmice.

U Pireju smo videli taj Partizan od prošle sezone, ali Barselona i Makabi nisu to dozvolili. Svaki pik end pop sa Smailagićem je odmah preuzimanje.

Ja verujem da će Partizan nadoći, verujem da će i korekcije biti na mestu.

Ako dođe takav igrač kao što je bio Lesor na petici, on će prijati Kaminskom, jer se neće toliko tražiti od njega i praktično ć se nasloniti na njega'', objasnio je Miljenović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke