I Mundobasket pokazuje - Zvezda pogodila sa pojačanjima!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.09.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Pogotovo se to odnosi na brazilskog i slovenačkog reprezenjtativca.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Crvena zvezda na aktuelnom Mundobasketu ima četvoricu svojih igrača koje je prethodno tokom leta angažovala, od kojih trojica tek treba da zaigraju za beogradske crveno-bele, sa izuzetkom reprezentativca Srbije Dejana Davidovca koji je godinama ranije već igrao u Zvezdi.

Osim Davidovca, na Mundobasketu ovih dana možemo na delu da vidimo i brazilskog pleja Jaga Mateuša, slovenačkog centra Majka Tobija i crnogorskog reprezentativca Marka Simonovića koji takođe pokriva unutrašnje pozicije.

Od svih njih, za sada se najviše ističu Jago i Tobi.

Slovenija je već obezbedila plasman u četvrtfinale posle današnje pobede nad Australijom, a Majk Tobi je tom trijumfu doprineo svojim dabl-dabl učinkom od 18 poena, 15 skokova i pet asistencija. Pritom je imao i sjajan procenat šuta iz igre, pogodio je 7 od 8 šuteva za dva, odnosno 1/2 za tri poena.

U prvom kolu protiv Venecuele je, na primer, bio nepogrešiv, 9/9 iz igre, od toga 6/6 za dva i 3/3 za tri poena, a dodao je i pet skokova i dve asistencije.

Nešto skromniji učinak je imao protiv Gruzije (8 poena, 6 skokova, 3 asistencija) i Zelenortskih Ostrva (9 poena, 6 skokova), ali je njegov tim ostvario ubedljive pobede.

Za to vreme, u dresu Brazila briljira omaleni Jago Mateuš koji je danas dao ogroman doprinos velikoj pobedi nad Kanadom, postigavši ključne poene u finišu. Upisao je 10 asistencija, imao osam poena i pet skokova, a Brazilci su sada nadomak plasmana u četvrfinale.

Prethodno je bio odličan i protiv Obale Slonovače (24 poena, 12 asistencija), a po 14 poena je upisao u pobedi protiv Irana (6 asistencija) i u porazu od Španije (6 skokova, 4 asistencije).

Crnogorski reprezentativac Marko Simonović je danas imao odlično iskustvo protiv reprezentacije SAD. Crna Gora je sa njim u timu poražena sa 85:73, ali je pružila sjajan otpor prvom favoritu za titulu prvaka sveta.

Devet poena, tri skoka i jednu asistenciju je upisao Simonović u današnjem meču za 18 minuta u igri.  Sličnu minutažu je imao i u prethodne tri utakmice, a najefikasniji je bio protiv Litvanije sa 13 poena i 6 skokova.

Prethodno je protiv Egipta upisao 5 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a protiv Meksika po pet poena i skokova.

Dejan Davidovac u reprezentaciji Srbije nije imao veliku minutažu protiv Kine i Portorika, a nešto veću je zaslužio protiv Južnog Sudana i Italije. Najefinasniji je bio protiv Južnog Sudana - 8 poena, po skok i asistenciju, a danas je u porazu od Italije postigao dva poena, uz dva skoka i jednu asistenciju, s tim da je u finišu promašio dva veoma važna slobodna bacanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke