I pored dva poraza, Partizanova evroligaška sezona puno obećava

Autor: Mladen Heleta
petak 18.10.2024.
09:36
Izvor: Sportske.net

Pobede u "duplom" kolu, energija i činjenica da "dolaze" još dvojica daju veliku nadu crno-belima.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana pobedili su sinoć Makabi kao nominalni gosti u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" sa 91:79 i sada imaju skor 2-2 u Evroligi.

Na taj način su crno-beli brzo nadomestili one poraze od Baskonije i Reala na startu sezone, a posle trijumfa kod kuće nad Bajernom su na sjajno odradili posao u prvom ovosezonskom "duplom" kolu.

Ono što su navijači Partizana videli ove sedmice od svog tima može da ih raduje, jer deluje da je ovo ekipa koja može da napravi iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, kada se tada letargični Partizan nije domogao plasmana u plej-in.

Obradovićev "remont" i formiranje potpuno novog rostera ove sezone je najavljivan kao nešto veliko, pogotovo na defanzivnom planu, što se pokazalo istinitim, ali samo u finišu meča protiv ekipe iz Tel Aviva.

Tada smo videli obrise onog što će Partizan sigurno usavršiti u nastavku sezone. Odbrana je bila granitna i agresivna, stizali su i laki poeni i crno-beli će na taj način želeti da lome rivale.

Sterling Braun se nametnuo kao poenterski lider ovog tima, Isak Bonga šutira nestvarnih 58% za tri poena na početku sezone, ali i donosi veliku energiju na teren zbog čega je i doveden. 

Nilikina je na poslednja dva meča pokazao ko je i šta je, "našao je šut" u Beogradu i pravio prevagu kada se rezultat lomio, te nadomestio nešto slabiji učinak Vanje Marinkovića. Lundberg već radi ono što se od igrača takvog kalibra očekuje, dok centri Dejvis i Tajrik Džons osciliraju, ali kada oni dođu na potrebni nivo, biće svima jako teško da igraju protiv Partizana.

Karlik Džons je ekstra-kvalitet, ali to još nije pokazao u punom sjaju, čini se da, za sada, igra na rutinu, Vanja Marinković bi morao bolje kao reprezentativac Srbije i kapiten, Aleksej Pokuševski je protiv Makabija imao perfektnu minijaturu i pokazao da kod njega "ima mesa" za najteže mečeve...

Kada se ovde dodaju Ajzea Majk i Vašington, koji tek treba da počnu da igraju i koji će doneti još više kvaliteta na pozicijama "4" i "2", dolazi se do zaključka da ovaj Partizan zaista može da napravi puno toga dobrog, ukoliko se drži mantre iz drugog poluvremena susreta sa Makabijem.

Povoljna okolnost za crno-bele je i što će u ovoj pobedničkoj euforiji odigrati naredne dve utakmice na svom terenu, u Beogradskoj areni.

Najpre će 23. oktobra pred 20.000 Partizanovih navijača gostovati ekipa Virtusa iz Bolonje, a sedam dana kasnije crno-beli će dočekati i ekipu Monaka u šestom kolu Evrolige.

Dakle, idelna prilika da se ode na 4-2, a tada bi već ova sezona u najavi mogla da bude i spektakularna...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke