I španski ''As'' o Zvezdi i Mirotiću - Ovo je plan?

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.06.2023.
19:40
Izvor: Sportske.net

Ali, ima i još zainteresovanih...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Klupska sezona širom Evrope je već na samom kraju, pa transferi, što potencijalni, što zvanični, uveliko postaju glavna košarkaška tema.

S tim u vezi, poslednjih dana se uveliko spekuliše o navodnoj Zvezdinoj ponudi za Nikolu Mirotića koji definitivno napušta Barselonu posle osvojene titule prvaka Španije.

Barsa će naredne sezone imati manji budžet, pa čelnici kluba nisu mogli da ponude Mirotiću nastavak saradnje pod istim uslovima, već samo ako pristane na smanjenje plate. Takav dogovor nije postignut, pa Mirotić sada može da ''merka'' sve brojnije ponude koje stižu na njegovu adresu.

Kada je u pitanju konkretno Crvena zvezda, navodi se da su crveno-beli spremni da Mirotiću ponude 2.7 miliona evra godišnje, ali španski ''As'', pozivajući se na pisanje ''Eurohoopsa'' danas u svom tekstu naglašava da bi ta suma mogla da bude ponuđena Mirotiću, a da pritom Kampaco napusti crveno-bele i vrati se u Real. Drugim rečima, sredstva koja su planirana da se odvoje za Kampacovu platu sledeće sezone bila bi preusmerena na Mirotića.

Kada su u pitanju ostali zainteresovani evroligaši, pre svih se pominje Armani koji je već uspostavio kontakte, a moguće opcije su i sve ambiciozniji Monako sa Sašom Obradovićem, kao i grčki velikani Panatinaikos i Olimpijakos.

U svakom slučaju, gde god da ode Mirotić će biti zvezda prelaznog roka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke