I španski mediji veličaju navijače Partizana: ''Najbolja atmosfera u Evroligi, rekord takmičenja!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.03.2023.
00:07
Izvor: Sportske.net

Prve reakcije vodećih španskih sportskih medija posle spektakla u Beogradu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan nije uspeo večeras da nastavi seriju pobeda u Evroligi, poražen je pred rekordnih 20.041 navijača od Barselone rezultatom 89:80, a ovaj meč je i u španskim medijima detaljno propraćen.

Tamošnji ''As'' u svom izveštaju naglašava važnost Barsine pobede koja je praktično osigurala mesto među četiri prvoplasirane ekipe pred plej-of. Takođe, posebno se izdvajaju Laprovitola i Mirotić za koje odbrana crno-belih nije imala rešenja.

''Top4 je sada 'na poslužavniku'.

Od četiri utakmice koje je Barsa ostavila da zatvori regularni deo sezone, ova protiv Partizana je na papiru bila najkomplikovanija. A protiv tima u usponu, u neprijateljskom okruženju, Katalonci su upisali ključnu pobedu koja ih ostavlja na mestu koje im donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Još jedna veoma dobra izvedba Mirotića i Veselog, nije loša Satoranskog i Abrinesa, a pridružio im se Laprovitola. Argentinac je, posle nekoliko diskretnijih nedelja, protiv Srba ponovo bio onaj sa početka sezone. Odlična odbrana, posebno u drugom poluvremenu, bila je i odlučujući element pobede'', piše ''As''.

Španski list se zatim osvrnuo i na fantastičnu atmosferu u dvorani.

''Nije preterano reći da je atmosfera u beogradskoj 'Štark areni' najbolja u Evroligi. 20.041 čovek, rekord takmičenja, koji su svaku ukradenu loptu, svaku asistenciju i svaku trojku slavili kao da je odlučujući koš. Publika koja je Partizanu dala krila, izjednačivši dobar početak Barse'', dodaje ovaj španski list.

''Marka'' donosi tekst pod naslovom:

''Laprovitola pogurao Barselonu u paklu Beograda''.

U tekstu se dalje navodi:

''Argentinac (25+7 asistencija) i Mirotić (19+8) parirali su sjajnom bivšem igraču Barselone Egzumu (24).

Barselona je znala da će morati da odigra dobru utakmicu da 'nepovređena' izađe iz Štark arene, gde će 20.000 navijača da nosi Partizan na krilima. I oni su to uradili, izdržavši brojne lokalne napade da ostvare pobedu (80-89) koja ih još više približava domaćem terenu u četvrtfinalu.

Bila je to teško izborena i zaslužena pobeda u veoma neprijateljskom okruženju, jer su navijači gurali koliko i srpski igrači, koji su u borbi za svaku loptu padali na zemlju. To je talentovana, mlada ekipa i sa Obradovićem na klupi. Nije čudno što je u zoni plej-ofa'', pohvalila je ''Marka'' i ekipu Partizana.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke