I za Lilardove standarde, ovo je preokret karijere, Lebron na korak od "stotke"!

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.03.2021.
08:07
Izvor: Sportske.net

Fantastični Lilard, Lebron Džejms ulazi na još jedan način u istoriju košarke. Naši slabi...

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Mnogo puta u karijeri Demijen Lilard je predvodio preokrete Portlanda, poznato je da je najbolji kada se odlučuje, ali i on će pamtiti gostovanje Pelikansa u "Moda Centru". Lilard je ubacio 50 poena, imao 10 asistencija, njegov tim se vratuo iz minusa i srušio Nju Orleans.

Dem je dokrajčio goste sa linije penala, 1.2 sekunde pre kraja, bacanja za pobedu, Blejzersi su bili na -17 i na kraju slavili. Zajon i Ingram su zajedno ubacili 50 poena ta Pelikanse, Lonzo Bol ima 17 asistencija i prosto nije vredelo kada je sa druge strane Lilard. Inače u poslednjem napadu Lilard je iznudio faul Bledsoa i okrenuo rezultat, a Zajon Vilijamson je promašio iz teške pozicije sa sirenom, pa je pobeda ostala u Oregonu.

Derbi je pripao Juti, izrešetali su Boston, dali 19 trojki, kada se lomilo Donovan Mičel je pogađao, trećinu od 21 poena dao je u poslednjem periodu. Klarkson je predvodio klupu Džezera sa 20 poena, pa je lider počistio Seltikse ove sezone. Tejtum je je brojao do 29 kod Kelta, Braun dodao 28, ali je protivnička klupa prelomila rezervisti Jute su ubacili 45 koševa.

Majami je lako stigao do pobede, Džimi Batler je ubacio 28 poena i imao 18 skokova, vodili su protiv Kavsa dvocifrenom razlikom ćitavu poslednju četvrtinu.

Zak Lavin je bio enigma za Tander, ubacio je 48 poena, pogodio 15 od 20 šuteva, Bulsi su šutirali preko 50& pa je domaćin vezao pobede. Pokuševski u petorci, mnogo slabiji nego na prethodnom meču, loše je šutirao, 4 poena, ali je uhvatio osam lopti.

Ni Bogdanović nije bio mnogo bolji, 7 poena, po 2 skoka i asistencije, Atlanta je dobila šesti meč u nizu. Šou ukrao Danilo Galinari, Italijan je ubacio 29 poena, pa je Hjuston izgubio 16. meč u nizu. Oni su se iz minusa vratili u meč dobrom trećom četvrtinom, pokazali malo ponosa, ali je Atlanta ipak lako stigla do trijumfa u finišu. Ovako dobar niz nisu imali pet godina.

Lebron je stigao do 99. tripl dabl u karijeri, 25 poena, po 12 skokova i asistencija, vodio je Lejkerse do trijumfa nad Minesotom. Montrezi Harel mu je pomogao sa takođe 25 poena, duo igra odlično, slično su napravili i protiv Golden Stejta, kada je Džejms takođe napravio tripl-dabl. Prvi put od 1996. Lejkersi su u dva meča u nizu imali 35+ timskih asistencija, dobro neutralisali izostanke Dejvisa i Gasola, Harel iako nedovoljno visok se kao lav boli u reketu. Tauns i Edvards su ubacili po 29 poena za goste.

Vratimo se Lebronovim tripl-dablovima, samo četvorica ljudi u istoriji su napravili trocifren broj tripl-dablova. Oskar Robertson je na prvom mestu večne liste sa 181, Rasel Vestbruk ima 157, Medžik Džonson je napravio 138, a a na četvrtom mestu je Džejson Kid koji je pomoćnik u Lebronovim Lejkersima, on je u karijeri stigao do 107 tripl-dablova i verovatno će ga "Kralj" prestići ove godine.

Rezultati:

Boston - Juta 109:117
Majami - Klivlend 113:98
Filadelfija - Njujork 99:96
Čikago - Oklahoma 123:102
Hjuston - Atlanta 107:119
Portland - Nju Orleans 125:124
LA Lejkers - Minesota 131:127

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke