Igokea osvojila Zagreb, Cibona tone sve dulje

Autor: Aleksandar Golubović
petak 01.04.2022.
19:55
Izvor: Sportske.net

Domaćin pao u poslednjoj četvrtini.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Igokee ostvarili su veliku pobedu na gostovanju Ciboni u Zagrebu 82:77 u prvom meču 25. kola AdmiralBet ABA lige, zahvaljujući odličnoj partiji u završnim minutima poslednje četvrtine u kojoj su došli do preokreta.

Prva četvrtina završna je vođstvom Igokee od 16:15, koja je u finišu ove deonice propustila priliku da dođe do ubedljivije prednosti i kruniše nešto konrektniju igru u odnosu na domaće.

Toni Nakić je na početku druge četvrtine pogodio trojku i vratio vođstvo Ciboni.

Velika i napeta borba viđena je i tokom druge četvrtine, gde su se poeni smenjivali na obe strane.

Finiš prvog poluvremena protekao je u znaku gostiju iz Laktaša koji su poenima Volera i Ilića stigli do plus šest, što je alarmiralo trenera Cibone da zatraži tajm-aut.

Izvanredni Voler pogodio je trojku na minut i po do kraja vrativši plus šest za Igokeu.

Poslednji minut prvog poluvremena prošao je u promašajima na obe strane, Gegić je propustio da manji prednost Igokea, pa su gosti sa plus pet otišli na odmor.

Treća četvrtina donela je ništa manje napetiju borbu nego u prethodne dve, pa se u odlučujuću deonicu ušlo sa rezultatom 56:56.

U odlučujućoj četvrtini Cibona je bila nešto bolji rival i održavala prednost veći, ali se ni Igokea nije predavala, pa je zahvaljujući raspoloženim Jošilu i Stivensu bila nadomak preuzimanja vođstva.

To su na kraju i ostvarili, stigavši do velike pobede, koja im je omogućila da se učvrste na trećem mestu sa skorom od 14:10.

Najzaslužniji za trijumf gostiju bio je Stivens sa 21 poenom, dok je četiri manje bio Voler.

U redovima poraženih, koji su stigli do četvrtog uzastopnog poraza, najviše poena postigli su Nakić i Ruversa sa po 13 poena, koje su "pola koša" manje imali Branković i Drežnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke