Igokea protutnjala Čačkom, Borac potučen kraj Morave

Autor: Aleksandar Golubović
subota 20.03.2021.
20:53
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč gostiju iz Laktaša.

Borac/Dusko Radisic
Borac/Dusko Radisic

Povezane vesti

Košarkaši Igokee ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju Borcu u Čačku 101:78 u meču 22. kola ABA lige.

Domaći tim je bolje ušao u meč i poveo sa 6:0, imali u jednom trenutku i plus devet, ali su do kraja prve četvrtine potpuno posustali prepustivši prednost gostima od tri poena razlike.

Početkom druge četvrtine Nikola Jovanović je doneo Igokei plus devet nakon što je pogodio za dva uz dodatno slobodno bacanje.

Borac se nije predavao, pa je periodom dobre igre stigao goste na samo "pola koša" zaostatka, ali gosti nisu dozvolili preokret, već su kako se odlazak na poluvreme primicao uvećavali razliku.

Tako su na odmor otišli sa plus osam nakon poena Klemonsa sekund pre kraja druge četvrtine.

Polovinom treće deonice Igokea je stigla do dvocifrene prednosti od čak 14 poena prednosti, što je alarmiralo trenera Borca da zatraži tajm-aut.

To nije urodilo plodom, pa se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa čak 18 poena prednosti za tim Dragana Bajića.

Početkom četvrte deonice gosti su poveli i sa više od 20 poena razlike, a posebno se u ovom delu istakao Marko Jošilo donevši Igokei čak 25 poena viška.

Pobednik je već tada bio poznat, a domaćinu nije pomogao ni raspoloženi Duda Sanadze, koji je meč završio kao najefikasniji sa 24 poena, čak osam više od prvih strelaca Igokee Karmajkla i Jovanovića, koji su ubacili 16.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke