Igor Kokoškov se vraća u NBA ligu, radiće po proverenom receptu?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 15.07.2021.
18:46
Izvor: Sportske.net

Godinu dana posle, Kokoškov ponovo u NBA?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov nalazi se pred povratkom u NBA ligu s obzirom na to da ga Džejson Kid želi u svom stručnom štabu Dalas Maveriksa!

Posle svega godinu dana, Igor Kokoškov bi mogao ekspresno da se vrati u NBA ligu, jer je, prema američkim medijima, dobio ponudu Kida da mu se pridruži u trenerskom timu franšize iz Teksasa.

Veruje se da bi njegovo poznanstvo sa Lukom Dončićem i te kako uticalo da Slovenac dodatno napreduje i bude pokazatelj Maveriksa zvezdi NBA lige da će mu se detaljno posvetiti, što je logično. Naravno, potrebno je napraviti i konkurentan tim, pre svega.

Ovo bi praktično značilo da je njegov rad u nacionalnom timu Srbije gotov, a ionako se spekuliše da bi trebalo da dođe do rastanka između KSS i aktuelnog trenera Fenerbahčea.

Kokoškov je sarađivao sa Lukom Dončićem u selekciji Slovenije kada su 2017. godine zajedno podigli titulu prvaka Evrope.

Igor Kokoškov je postao prvi inostrani trener koji je postao šef ekipe iz NBA lige. Radio je u brojnim klubovima, uglavnom kao asistent, a samostalno je vodio Finiks Sanse u sezoni 2018/19.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke