Ima li kraja rezultatskoj krizi - Šta čeka Partizan u narednih pet kola?

Autor: Mladen Heleta
petak 09.12.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Nije krenulo prema očekivanjima.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana nalaze se u velikoj rezultatskoj krizi. Kada je 18. novembra u Beogradu pao slavni Makabi, sve je za crno-bele delovalo idilično u Evroligi, imali su skor 4-4, a u AdmiralBet ABA ligi maksimalan učinak...

A onda su krenuli porazi. Dva u Španiji od Barselone i Reala, jedan kod kuće od Valensije i što je najbolnije za navijače ovog tima, dva od Crvene zvezde u roku od deset dana, po jedan u regionalnom takmičenju i Evroligi. Podvukao se u ovoj lošoj seriji onaj ubedljivi trijumf protiv Budućnosti, ali to svakako nije ono što su u taboru Partizana očekivali.

Situacija je veoma neugodna, u ekipu se uvukao "crv sumnje", konstantno se biraju očajna rešenja u neizvesnim završnicama, koje se gube, pa će treneru Željku Obradoviću biti jako teško da preokrene sezonu u izuzetno zgusnutom rasporedu. 

Sinoć su nakon poraza od Zvezde igrači Partizana ostali u hali i odmah radili analizu, a rezultat iste ćemo videti u nedelju u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije u derbiju 10. kola AdmiralBet ABA lige.

Što se tiče Evrolige, Partizanu je pod hitno potrebna pobeda kako bi uopšte sačuvao šansu da ostane konkurentan u borbi za plasman u plej-of u nastavku sezone. 

Posle Ljubljane, crno-bele u razmaku od tri dana čekaju dva zahtevna meča u elitnom takmičenju, a ukoliko ih izgube i vežu šest poraza zaredom, teško da će biti povratka. Partizan u utorak ide na noge šampionu Francuske Asvelu, a u petak u Beograd stiže prvak Evrope Efes.

Posle toga, crno-beli gostuju lideru na tabeli Fenerbahčeu, pa im slede dva duela na domaćem terenu protiv Bajerna i zahuktalog Monaka.

Raspored deluje zastrašujuće težak, navijači traže reakciju, pritisak je ogroman i na igračima Partizana je sada da pokažu od čega su satkani?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke