Imali smo prevelika očekivanja od ''Orlova''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.07.2021.
11:44
Izvor: Sportske.net

Legendarni košarkaš komentarisao šokantni neuspeh naše reprezentacije.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dok se najbolje košarkaške selekcije ovih dana pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama, naši najbolji igrači su uveliko na odmoru posle poraza od Italije u finalu kvalifikacija za plasman na OI.

Javnost i dalje traži razloge debakla, čelnici KSS i dalje mudro ćute, a selektor Kokoškov opravdanje traži u brojnim kadrovskim problemima, otkazima, povredama igrača i pre i u toku turnira.

Kako na sve gleda naš nekadašnji reprezentativac Žarko Paspalj koji je kao kapiten tokom devedesetih predvodio naš nacionalni tim do brojnih uspeha i trofeja.

''Prevelika očekivanja ili za nas normalna, posebno ako znamo da je i ovo bila ipak dobra ekipa'', počeo je Paspalj i dodao:

''Kažu, nedostajala nam je 'hemija', a ja bih rekao da je falila i fizika i matematika, bila je loša energija generalno, videlo se da to nije funkcionisalo kako treba. Ta grupa nije bila preteška, svi smo očekivali da prođemo, kako god da igramo, ali pojavili su se tu neki Italijani na moje veliko iznenađenje, jer ih nisam puno pratio, ali znao sam da im nisu tu najbolji igrači iz NBA lige. Igrali su tačno onako kako smo mi mortali da igramo i onda uđemo i u povredu i lošu atmosferu.

Šta sad?

Rekao sam kad je Jokić odlučio da pauzira, sve ja to razumem, ali OI se igraju jednom u četiri godine'', objašnjava Paspalj u Jutarnjem programu TV Prva.

Bez obzira na Jokićevu odluku zbog čega ga mnogi osuđuju, Paspalj naglašava da najboljeg igrača NBA lige treba razumeti i da su se vremena promenila od perioda kada je on bio igrač i nastupao na Olimpijskim igrama.

''Ne treba da gazimo te momke, njihova muka je najveća, sledeće godine idemo Jovo, nanovo, pa ćemo videti gde će to da vodi. Nije niko kriv zbog Jokića.

Vremena su se promenila, ono što je nekad bilo normalno, danas se možda više ne podrazumeva. Taj Nikola je igrao 2016. u Brazilu, nije morao da dođe, znao je da neće puno da igra. Najlakše je ocrniti nekoga, ali taj momak može još da igra, treba imati kontakt sa njim, on treba da zna da neko brine o njemu, džabe ovo što navijamo preko TV-a. Treba da stekne osećaj da je deo reprezentacije. Izgraditi tim, ide to i mnogo više i mnogo niže. Kad imaš uspeh, svi hoće da igraju za uspešan tim, tako se stvara i motivacija'', kaže Paspalj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke